Search
Close this search box.

POŽEGA Ministar Fuchs položio kamen temeljac za novi dječji vrtić „Pod gradom”


Požega će dobiti novi dječji vrtić „Pod gradom” a kamen temeljac danas su položili ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc.Radovan Fuchs i gradonačelnik dr.sc.Željko Glavić. Svečanosti je prisustvovala i županica Antonija Jozić, uz brojne druge goste.
Budući vrtić se financira kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026. a ukupna vrijednost mu je 1.299.621,74 eura. U vrtiću će biti prostora za 128-ero djece jaslićke i vrtićke dobi.
Pozdravljajući prisutne, ravnateljica Dječjeg vrtića Požega Sanela Soldo Kovačević je podsjetila kako je dječji vrtić „Pod gradom”, u sadašnjoj Vukovarskoj ulici izgrađen davne 1971.godine a korišten je do 2017.godine. Zahvalila se svima koji su pomogli oko gradnje novog vrtića. Gradonačelnik Željko Glavić je podsjetio kako je nova vlast prije dvije i pol godine bila suočena sa činjenicom da za više od 200 djece nema mjesta u požeškim vrtićima. Tada je najavljena gradnja novog, pa je izrazio zadovoljstvo što se sada to i ostvaruje. Izrazio je nadu kako će vrtić „Pod gradom” biti izgrađen u roku – do kraja 2024.godine.
Zadovoljstvo zbog gradnje vrtića izrazila je i županica Antonija Jozić istakavši kako za to treba zahvaliti gradonačelniku i njegovom timu, Ministarstvu obrazovanja te Vladi RH. Ministar Fuchs je istakao kako se znanstvenici i stručnjaci počinju obrazovati već u vrtićima i stoga je njihovoj izgradnji posebno posvećena pažnja. – Odlučili smo osigurati mjesto u vrtiću za svu djecu u RH koja to žele, a to smo mogli napraviti samo tako da osmislimo način financiranja i sufinanciranja izgradnje dječjih vrtića. Sve zajedno podigli smo to na nekih 22 500 novih mjesta u vrtićima na razini države do 2027. godine – rekao je ministar. Dodao je i kako to nije samo priprema djece za polazak u prvi razred već je izgradnja vrtića i jedna natalitetna i demografska mjera.
Kamen temeljac je blagoslovio požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano