Search
Close this search box.

POŽEGA Na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih putuju ekipe Cesarići i Mali Kempfovci


Požega je ugostila veliki sportsko-edukativni Telemach Dan sporta, koji će ove godine posjetiti sve hrvatske županije i održati ukupno 29 sportskih događaja.
Plazma Sportske igre mladih primjer su dugoročnog angažmana u poticanju sportskog duha, inkluzije i druženja kod djece i mladih, a natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta pružaju najmlađima priliku za sportske izazove.
Mladim sportašima cilj je izboriti prolaz na Državnu završnicu u Rijeci, koja je vrhunac sezone i prilika za najbolje ekipe i atletičare da pokažu svoj talent i trud te upoznaju djecu iz cijele Hrvatske. 
Uz odličnu atmosferu u sportskom danu na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi sudjelovalo je preko tisuću djece kojima su podršku pružili zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, Željko Mitrović, glavni tajnik Požeškog sportskog saveza te direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan.
– Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika kroz rekreaciju, socijalizaciju i zdravo natjecanje u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Pored istaknutijih, medaljama okrunjenih sportova, podržavamo i druga sportska područja te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim, znači korak naprijed ka stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost – rekla je Ana Miličević.
Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja.
– Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igrate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci – rekao je Burburan.
Najspretnije ekipe u graničaru bile su ekipa Mali Kempfovci u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Cesarići u kategoriji 2013. godište i mlađi, dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Olga Iva Brkljač i Mihael Majstorović, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Laura Baretić i Adrijan Raguž koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.
Na Telemach Danu sporta u Požegi sudjelovali su i učenici s intelektualnim teškoćama iz Osnovne Škole Julija Kempfa koji su se natjecali u revijalnoj utrci na 60 metara.
Osnovna škola Julija Kempfa jedina je koja ima 10 odjeljenja s gotovo 50 učenika u posebnim odjeljenjima koji su se pridružili na svečanom otvorenju igara, a velika većina njih je i po prvi puta nastupila na sportskom natjecanju. Revijalnu utrku svi prisutni popratili su bodrenjem, pljeskom i navijanjem, a sudionici su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega