Search
Close this search box.

POŽEGA Nacionalna kampanja „Hrvatska volontira”

U organizaciji Savjeta mladih Grada Požege, Kulturnog centra Požega i Udruge MI  jučer je u Parku kraj Orljave uspješno održana nacionalna kampanja „Hrvatska volontira“. Kampanjom se želi podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana za doprinos vrijednostima Europske unije te pokazati kako volontiranje utječe na stvaranje i razvoj različitih vrijednosti EU-a.
DVD Požega je tako od 11 do 14 sati održao prezentaciju vozila i opreme za svu djecu koja bi kroz volontiranje u Društvu mogli pomoći svojoj zajednici na jedan nesebičan i herojski način.
predsjednik DVD Požega Sebastijan Galiot izjavio je kako se kroz ovakav način demonstracije vatrogasnog rada, pokušava prenijeti ljubav i odanost prema vatrogasnom pozivu. Ovim putem poziva sve zainteresirane na volontiranje u vatrogasnom društvu.  
Volontiranje je vitalna značajka građanskog života, pruža kritičnu podršku gradskoj infrastrukturi, potiče duh zajednice i unapređuje društveno i ekološko tkivo urbanih područja. Volonteri svojim vremenom, vještinama i energijom pridonose širokom rasponu aktivnosti i inicijativa koje podupiru lokalne vlasti, neprofitne organizacije i zajednice. 

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu