Search
Close this search box.

 POŽEGA Održana 7. Županijska smotra učeničkih zadruga

U organizaciji Katoličke osnovne škole u Požegi danas je održana 7. Županijska smotra učeničkih zadruga. Smotra je započela kratkim programom kojega su pripremili učenici Katoličke osnovne škole pod mentorstvom učiteljice Anite Rašić, dok je na Trgu svete Terezije Avilske svoje rukotvorine izložilo 17 učeničkih zadruga i to 11 s područja naše županije te zadruge iz Šibenika, Virovitice i Novske.
U ime domaćina, okupljene je pozdravio ravnatelj Katoličke osnovne škole Frano Barišić, dok se u ime Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva obratila Sanja Grbeš.
– Učeničke zadruge su svojim radom postale pravi čuvari kulturne baštine i kulturnog identiteta nekog kraja. Važno je istaknuti da učenicima pružaju mogućnost učenja kako od raznih materijala i sirovina dobiti gotove proizvode, gdje pronaći materijale, te kako ih plasirati na tržište. No, ono najbitnije je proces, što će učenici postati nakon procesa, to je puno važnije od prodaje. Razvit će vještine komunikacije pred drugim ljudima, izlaganje pred ljudima, istraživačke i kreativne vještine. Nama mentorima i učiteljima ostaje samo vjera da će im te vještine pomoći u njihovom svakodnevnom životu. – rekla je Grbeš.
7. Županijskoj smotri učeničkih zadruga prisustvovali su i zamjenik županice Ferdinand Troha te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege, Maja Petrović.

Izvor: pozega.hr

 

Vezano
Vezano