Search
Close this search box.

POŽEGA Održana konstituirajuća sjednica Dječjeg Gradskog vijeća – izabrana i ‘dječja gradonačelnica’!

Jučer je u Gradskoj vijećnici u Požegi održana je 1. konstituirajuća sjednica Dječjeg Gradskog vijeća Grada Požege. Sjednici je prisustvovalo 12 novoizabranih vijećnika s triju gradskih osnovnih škola, zajedno sa svojim mentorima.
Uvodnu riječ dobrodošlice vijećnicima je uputio gradonačelnik grada Požege dr.sc. Željko Glavić, dok im je riječi ohrabrenja uputila predsjednica DND-a Požega Sanja Mišić. 1. konstituirajuću sjednicu, kao i izbore za predsjednika/cu, gradonačelnika/cu kao i njihove zamjenike, preuzele su voditeljice Dječjeg gradskog vijeća Vlasta Jezerčić i Jelena Potočnik.
Vijećnici su jednoglasno prisegnuli na odgovorno djelovanje u Dječjem vijeću i borbi za dječja prava te izabrali svoje predstavnike. Za predsjednika DGV-a izabran je učenik Patrik Zima, a za njegovu zamjenicu izabrana je učenica Marija Crnjac. Dječje gradsko vijeće je nakon 7 godina dobilo i svoju gradonačelnicu Ines Matković, učenicu Kempfove škole, a njezin zamjenik je učenik Stjepan Ćališ.
Nakon završetka sjednice vijećnici, novoizabrani predsjednik i gradonačelnica su se s voditeljicama uputili na Trg sv. Terezije Avilske kako bi otvorili Dječji tjedan.
Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici