POŽEGA Održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine

Nakon nedavno provedenih izbora za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj koji su održani, 7. svibnja, o.g., konstituirano je Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Požegi.
Konstituirajuća sjednica održana je u petak, 9. lipnja 2023. godine, u gradskoj Vijećnici.  Sjednicu je sazvao i otvorio gradonačelnik, dr.sc. Željko Glavić sukladno odredbi članka 104. stavka 1. Zakona o izboru članova vijeća i predstavnika nacionalnih  manjina (Narodne novine, broj: 25/19.) koji je svim izabranima članovima čestitao na izboru i izrazio uvjerenje da će se dosadašnja dobra i plodna suradnja nastaviti i u predstojećem četverogodišnjem mandatu. Nadalje, gradonačelnik je naglasio kako će Grad Požega u okviru propisanog djelokruga rada i sukladno mogućnostima i nadalje financijski i stručno podupirati rad ovoga Vijeća.
Od ukupno 15 izabranih članova Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Požege konstituirajućoj sjednici bilo je nazočno 14 članova, a jednoglasno je za predsjednika izabran Borivoj Miljević (dosadašnji predsjednik), a za njegovog zamjenika izabran je Dalibor Grabusin, s većinom glasova.
Ostali članovi Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Požegi prema Odluci o konačnim rezultatima izbora članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Požegi od 15. svibnja 2023. godine, su:  Milan Radović, Branka Bosanac, Gojko Čatlaić, Branislav Klaić, Zoran Aleksić, Čedomir Ćulubrk, Danijel Dograjić, Milenko Miljević, Stevo Vojvodić, Ruža Radović, Brana Radulović, Željko Marić i Sretko Ignjatić.   
Izborom predsjednika navedenog Vijeća, odnosno njihovim konstituiranjem u Požegi je završen izborni proces za tijela lokalne samouprave nacionalnih manjina, započet Odlukom Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave od 30. ožujka, o.g. (Narodne novine, broj: 37/23.).
Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano