Search
Close this search box.

POŽEGA Održane preventivne aktivnosti „Sajam mogućnosti” i „Budu navijač, a ne razbijač” te Dan otvorenih vrata policije

Danas su u Požegi u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u organizaciji Grada Požege i PU požeško-slavonske održane preventivne aktivnosti  „Sajam mogućnosti“ i „Budi navijač, ne razbijač“, dok je PU požeško-slavonska povodom Dana policije održala i „Dan otvorenih vrata policije“.
Na „Sajmu mogućnosti“ učenici osnovnih škola su imali priliku obići štandove gdje su im razne kulturno-umjetničke, sportske i druge udruge predstavile svoje sadržaje kako bi mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.

Zatim je održana preventivna aktivnost „Budi navijač, ne razbijač“ čiji je cilj povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na sportskim natjecanjima, sprječavanje vrijeđanja na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport te razvijanje navijačke kulture na način da se navija bez  vrijeđanja, nasilja i uništavanja. U sklopu navedena preventivne aktivnosti održan je  malonogometni turnir koji su otvorili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović i načelnik PU požeško slavonske Željko Grgić, a u kojem su sudjelovali  djelatnici Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Policijske uprave požeško-slavonske, zatim novinari i pet ekipa osnovnih škola s područja grada Požege. Svaka škola je imala navijačke skupine te su izradili navijačke transparente.

Cilj ove aktivnosti je probuditi svijest i ukazati navijačima da se na sportska događanja dođu zabaviti, miroljubivo navijati za klub za koji navijaju, bez vrijeđanja i omalovažavanja, izbjegavajući bilo kakav oblik mržnje, nasilja i uništavanja. Na samom kraju turnira svim sudionicima su uručene zahvalnice za sudjelovanje i fair play igru na terenu.

Također je povodom Dana policije održan i „Dan otvorenih vrata policije“.  Policijski službenici su tom prigodom prezentirali opremu koju koriste u svakodnevnom radu, nacionalne programe koje provode, testere za droge te uzorke raznih vrsta droga, kao i opremu kriminalističke tehnike, dok su policijski službenici protueksplozijske zaštite prezentirali svoju opremu i rad. Interventna jedinica policije je prezentirala opremu i naoružanje koje koriste te su demonstrirali borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja te primjenu policijskih ovlasti.

Tekst i foto: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PRIJEVARA Uzeo predujam a posao nije obavio!

Preuzeo novac za radove koje nije obavio Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Brestovca…