Search
Close this search box.

POŽEGA Održano 26. Sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije

U organizaciji Udruge HVIDR-a Požega održano je 26. Sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije na kojemu su se okupili članovi požeške podružnice te članovi Udruga HVIDR-a Pakrac i Lipik.
Pri otvorenju sportskog susreta, uspjeh natjecateljima zaželjeli su požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić, Željko Mitrović, tajnik Požeškog športskog saveza, Stipan Grgić, predsjednik Županijske udruge HVIDR-e Požeško-slavonske županije te Tomica Galović voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i Grada Požege.
Najbolje plasirani pojedinci i ekipe u disciplinama kuglanja, viseće kuglane, sportskog ribolova, šaha, stolnog tenisa, pikada i boćanja, predstavljat će Požeško-slavonsku županiju na Državnom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata od 13. do 15. listopada u Malom Lošinju.
– Svi vi koji ste danas ovdje ste pobjednici. Okupili smo se da pokažete svoje sposobnosti kako bi formirali ekipu koja će u malom Lošinju dostojanstveno braniti boje naše županije kao i prethodnih godina. Vrijeme radi svoje, sve nas je manje, ali ćemo zasigurno dokle god možemo nastaviti davati svoj doprinos da se ne zaboravi Domovinski rat i oni kojih više nema – rekao je Grgić.
Natjecanje je otvorila požeško-slavonska županica Antonija Jozić istaknuvši važnost okupljanja koja njeguju sjećanje na hrabrost hrvatskih branitelja u obrambenom Domovinskom ratu.
– Na ovakvim događanjima, ali i svakoga dana u godini, na nama je da izgovaramo i ponavljamo dvije temeljne stvari. Prva je zahvalnost svima vama hrvatskim braniteljima koji ste devedesetih godina stali u obranu Republike Hrvatske i hrabro sačuvali branik Domovine u nametnutom ratu. I drugo, hvala vam što ste se i danas okupili, što i danas glasno govorimo o Domovinskom obrambenom ratu kako spomen na teška vremena naše povijesti ne bi blijedio i kako bi i današnje generacije čule o vašoj hrabrosti koja je temelj stvaranja Domovine – istaknula je Jozić.
U spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje, po otvorenju ŠNIDOR-a Požeško-slavonske županije položen je vijenac i zapaljene svijeće kod spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici