Search
Close this search box.

SJEDNICA POŽEŠKOG GRADSKOG VIJEĆA Promjena na čelu Turističke zajednice te u organizaciji Aurea festa-direktorica Silvija Podoljak dala otkaz

U tijeku 8. sjednice požeškog Gradskog vijeća pod aktualnim satom je gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić objavio  dvije vijesti-dolazi do promjene na čelu Turističke zajednice Grada Požege te u organizaciji Aurea festa. Naime, dosadašnja direktorica Turističke zajednice Silvija Podoljak dala je otkaz, raspušta se i Udruga Aurea fest, a birat će se novi Organizacijski odbor. Opširnije informacije moći ćete na našem portalu pročitati iz izvještaja sa sjednice Gradskog vijeća.

Pripremio: I. T.

DODANO U 19,40 sati

Sjednica Gradskog vijeća Požega danas je imala jedanaest točaka dnevnog reda a najzanimljivije informacije ‘stigle su’ odmah na početku kad vijećnici postavljaju pitanja. Naime, vijećnik SDP-a dr.sc.Dinko Zima ‘potegnuo’ je pitanje adventskog programa u Požegi, kako je rekao, ‘najlošijeg u posljednjih 20 godina’ a odgovorio mu je gradonačelnik dr.sc.Željklo Glavić. Podsjetio je kako je o tome već govorio u prosincu gostujući na gradskom radiju RVA. – Nezadovoljstvo građana i Gradske uprave s Turističkom zajednicom bilo je evidentno i dogovorno u petak je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Silvija Podoljak dala otkaz te raspisujemo natječaj za novog direktora Turističke zajednice – rekao je gradonačelnik te dodao: – Isto tako večeras se gasi Udruga Aurea Fest i tu isto idemo s novim Organizacijskim odborom.

Javna priznanja
Većinom glasova Gradsko vijeće je donijelo i odluku o javnim priznanjima koja se dodjeljuju povodom Dana grada Požege. Nagradu za životno djelo dobit će požeški biskup msgr.Antun Škvorčević, povelja humanosti uručit će se Udruzi ratnih veterana 63 “A“ samostalne gardijske bojne ZNG Požega čijim je angažiranjem izgrađena jedna kuća teško oštećena u potresu na Banovini dok je kolektivna nagrada pripala Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega koja je prošle godine proglašena najboljom u Hrvatskoj. Zanimljivo je kako je ova odluka donesena uz šest suzdržanih glasova oporbe a Mitar Obradović (SDP) je to objasnio pitanjem viška djelatnika zaposlenih u toj ustanovi o čemu je već bilo riječi na ranijoj sjednici Gradskog vijeća.

Dan branitelja Požege
Jednoglasna je bila odluka Vijeća oko proglašenja 13.lipnja Danom branitelja Grada Požege, u spomen na obrambeni i oslobodilački Domovinski rat i na sve žrtve koje su hrvatski branitelji iz Domovinskog rata podnijeli u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta Republike Hrvatske, kao i opstojnosti i slobode hrvatskog naroda, te u čast i u znak zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima s područja Grada Požege koji su sudjelovali u oslobađanju i obrani Republike Hrvatske.
– Krajem prošle godine održan je sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga s područja grada Požege i kroz razgovor je iznjedren prijedlog da Dan branitelja bude 13. lipnja. To je datum kad je osnovan 63. samostalni bataljun Zbora narodne garde Požega, koji je onda bio osnova 123. brigade. Riječ je o prijedlogu braniteljskih udruga koji kao gradonačelnik apsolutno podržavam. S ovim odmakom vremena od Domovinskog rata sigurno je dobro da u kolektivnoj memoriji ostane taj datum kao važan u požeškoj povijesti kako bismo se u budućnosti na taj dan prisjetili značenja tog događaja, kako u Domovinskom ratu, tako i u novijoj požeškoj povijesti. – rekao je gradonačelnik Glavić.
Dodajmo i kako je na početku sjednice usvojeno izvješće Mandatne komisije o prestanku mandata Ivanu Vlahoviću, zamjeniku člana u Gradskom vijeću Grada Požege. U Vijeću će sada biti Martina Vlašić Iljkić koja je svoj mandat 16.lipnja stavila u mirovanje a sad je ponovo aktiviran.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano