Search
Close this search box.

POŽEGA Radovi na rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja napreduju prema planu

Pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege Andreja Menđel održala je dana 20. travnja koordinacijski radni sastanak na temu tijeka radova u Ulici Franje Thauzyja u Požegi.

Podsjetimo, u ožujku su započeli sveobuhvatni radovi na rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja, u kojima sudjeluju Grad Požega, Tekija d.o.o. i HEP-a.
Trenutno je u fazi izvođenje radova na rekonstrukciji kanalizacijske mreže, koje je planirano dovršiti do kraja ovoga mjeseca, nakon čijeg će se dovršetka ostvariti uvjeti za pristupanje polaganju elektroenergetskim kabelima, kao i radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže. Kada je riječ o kanalizacijskoj mreži, postojeća mreža izvedena je 1928. godine, a sada će se rekonstruirati 125 m mreže promjera 400 mm. Postojeća vodovodna mreža izgrađena je 1964. godine i zamijenit će se novom u duljini od 130 m promjera 225 mm i 110 mm. Prilikom rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže izvest će se i novi kućni priključci.
Po završetku gore navedenih radova, pristupit će se rekonstrukciji pješačke površine u dužini od 103,43 m, od Ulice Kamenita vrata pa sve do Trga svete Terezije Avilske, u punoj širini koridora, odnosno od granice do granice građevne čestice. Postojeći završni sloj asfalta, koji je u izrazito lošem stanju, će se ukloniti s kompletnim slojevima do posteljice te će se izvesti novi sistem oborinske odvodnje. Pješački prijelaz na početku zahvata prilagodit će se osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću upuštanjem rubnjaka i izvedbom taktilnih traka (zaustavljanje). Planirani završetak svih radova je do konca mjeseca lipnja.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano