Search
Close this search box.

POŽEGA Sanacija kanalizacijske mreže metodom bez iskopa u ulici Josipa Pavičića

 

U tijeku su radovi na sanaciji postojeće kanalizacijske mreže u Ulici Josipa Pavičića u Požegi. Prethodni CCTV snimak postojeće kanalizacije utvrdio je značajan broj oštećenja stijenki cijevi, razmaknutih spojeva, infiltracije, te stršećih priključaka zbog čega je bilo nužno pristupiti sanaciji utvrđenih nedostatka.
Budući da uskoro počinju radovi na redovnom održavanju i uređenju navedene ulice čiji je investitor Grad Požega, procijenjeno je da bi standardnu metodu iskopa postojećih i ugradnje novih cijevi trebalo zamijeniti modernijom tehnologijom sanacije bez iskopa tzv. CIPP metodom, kojom se znatno skraćuje vrijeme izvođenja radova.
Ovom metodom se cijev od netkanog poliesterskog filca impregnira i premazuje zaštitnim slojem polipropilena te se komprimiranim zrakom upuhuje kroz postojeću cijev da bi se završno vodenom parom na temperaturi od oko 130 °C kemijskom reakcijom izazvalo njeno otvrdnjavanje što u konačnici čini novu cijev zalijepljenu na stjenke postojeće kanalizacijske cijevi. Spojevi postojećih kanalizacijskih priključaka na toj dionici cjevovoda se naknadno prolaskom kroz cijev specijalnog robota s rezačem i kamerom izrezuju te ponovno stavljaju u funkciju.
Izvođač radova je tvrtka Goran i Zoran d.o.o. iz Solina, a vrijednost ugovora je 64.860,15 eura.
Završetak radova predviđa se do kraja studenog 2023. godine.
Izvor: Tekija d.o.o. /pozega.hr

Vezano
Vezano