Search
Close this search box.

POŽEGA Studentice i učenici iz Ukrajine u posjetu Gradskoj knjižnici

Utočište pred strahotama rata u svojoj domovini u Požegi su pronašli studenti i učenici iz Ukrajine koji sada pohađaju požeško Veleučilište i gradske osnovne škole. Priča je to, kao i mnoge od nekoliko milijuna Ukrajinaca, koji su svoje utočište od rata našli u Hrvatskoj, ali i u nadi da to neće trajati predugo. Jučer je za njih organiziran obilazak Gradske knjižnice Požega, radionica u organizaciji Društva „Naša djeca“, a došao ih je pozdraviti i gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.
– Znam da vam je teško jer niste otišli zato što ste željeli, no možemo jednim dijelom razumjeti vašu situaciju jer smo i sami bili u sličnoj. Želimo vam pružiti najviše što možemo da ovo vrijeme koje ne možete provoditi u svojoj Ukrajini što ljepše provedete ovdje u Požegi. Nadam se da ćete našu Knjižnicu koristiti dok ste ovdje, a najviše od svega želim da to zlo što prije završi i da se što prije sretno vratite svojim kućama. Slobodno nam se obratite za bilo kakvu pomoć, stojimo vam na raspolaganju i želimo što ugodniji boravak u našem gradu. – poručio je gradonačelnik.
U ime Gradske knjižnice Požega učenicima i studenticama obratila se ravnateljica Aleksandra Šutalo koja je za njih pripremila obilazak zgrade i svih odjela, besplatnu upisninu, kao i prezentaciju brojnih programa i sadržaja koji su im na raspolaganju za vrijeme boravka u Požegi.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano