Search
Close this search box.

POŽEGA Svečano uručene gradske stipendije

Požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić danas je svečano dodijelio stipendije mladim perspektivnim studentima i darovitim učenicima Grada Požege. Svečanost je svojim dolaskom uveličao ministar znanosti i obrazovanja prof.dr. Radovan Fuchs, čime je dodatno naglašena važnost ulaganja u obrazovanje mladih ljudi.
Grad Požega je u Proračunu za 2024. godinu osigurao sredstva u iznosu od 151.000,00 € za 89 stipendija za darovite učenike i studente. Za školsku i akademsku godinu 2023./2024. potpisano je ukupno 35 novih ugovora, od čega 15 s darovitim učenicima, a 20 sa studentima.
– Meni je danas osobita čast i zadovoljstvo nakon jednog lijepog događaja, polaganja kamena temeljca za novi dječji vrtić, ovdje biti i na ovom svečanom uručenju stipendija vama koji ste svojim dosadašnjim postignućima u obrazovanju to i zaslužili. Mi vas ne gledamo kao neki trošak za Grad, od vas očekujemo samo jedno – da budete dobri učenici i da budete dobri studenti, a kad jednom završite svoje obrazovanje, da se vratite u Požegu. Da ovdje gdje ulažemo u bolji život na različite načine, pogotovo od najranijeg djetinjstva i dječjih vrtića, pa sve do fakulteta kojeg ćete, nadam se, uspješno i završiti. Želim vam lijepo i uspješno studiranje, a ova stipendija je samo mala pomoć vašim roditeljima da zajedno s vama do kraja izguraju vaše školovanje. – rekao je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.
Ugovore o stipendiranju uručili su ministar Ministarstva znanosti i obrazovanja prof.dr. Radovan Fuchs i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić. Čestitke svim stipendistima uputila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.
Grad Požega kontinuirano ulaže u svoje najveće bogatstvo – ljude. Dar za svako novorođeno dijete, izgradnja vrtića kako bi se povećali postojeći kapaciteti, produženi boravak i organizirano ljetovanje za učenike osnovnih škola u požeškom odmaralištu, planiranje projekta za organizaciju jednosmjenske nastave za sve osnovne škole, ulaganje u sport i rekreaciju djece i mladi, samo su neki od načina na koje se nastoji poboljšati kvaliteta života naših najmlađih sugrađana i njihovih roditelja. Ova svečanost dodjele stipendija u Gradu Požegi svijetli kao primjer pozitivnog angažmana lokalne zajednice i državnih institucija u podršci mladim talentima te u stvaranju poticajnog okruženja za njihov razvoj i obrazovanje.

Izvor: Grad Požega

Vezano
Vezano