Search
Close this search box.

POŽEGA U Bašku je stigla prva skupina učenika


Ove nedjelje u Bašku je stiglo 40 učenika u pratnji 3 učitelja čime je sezona ljetovanja za učenike požeških osnovnih škola službeno otvorena. U Baški su ih dočekali kuhari, kuharice, spremačice, voditeljica objekta i direktor trgovačkog društva Auretis Požega d.o.o. koji su danima ranije pripremali objekt kako bi zasjeo u punom sjaju i spremno dočekao prve goste.
Prisjetimo se, Grad Požega je prošle godine poštujući želje Požežanki i Požežana, uložio preko 300.000,00 eura u adaptaciju starog požeškog dječjeg odmarališta u Baški koje je nekoliko godina bilo izvan funkcije čime je ono potpuno adaptirano i prilagođeno ljetovanju učenika osnovnih škola.
Ove godine, kako bi ljetovanje učenicima bilo što ugodnije i kvalitetnije,  Grad Požega nastavio je s ulaganjem u objekt te je ovog proljeća dio postojeće stolarije zamijenjen novom energetski učinkovitom stolarijom, napravljeni su vanjski tuševi, a ugrađeni su i klima uređaji. Osim materijalnih ulaganja u objekt, učenike su spremno čekale društvene igre, lego setovi, knjige i ostali rekviziti, materijali i pribori za kreativni i rekreativni sportski program i radionice. Voditelji svih programa su pedagoški stručnjaci – odgojitelji, učitelji i kineziolozi.
Prijevoz učenika i ove godine je organizirao i financijski podržao Grad Požega, a u skladu sa socijalnim programom Grada Požege, omogućeno je besplatno ljetovanje za 30 učenika s područja grada Požege.  Obzirom da je sezona otvorena odmah po završetku nastavne godine, ovog ljeta u Baški će ljetovati 9 skupina učenika po 8 dana, što je ukupno oko 370 učenika.
Organizacijom ljetovanja po pristupačnim cijenama u skladu s interesima i potrebama učenika osnovnih škola te daljnjim ulaganjima u objekt, Grad Požega  nastoji pružiti podršku roditeljima kod podizanja djece, poboljšati položaj djece i mladih  te stvoriti preduvjete za njihov optimalan razvoj bez obzira na socioekonomski status  njihovih roditelja. Kroz organizaciju ljetovanja učenika, Grad Požega potiče jednake mogućnosti za svu djecu i nastoji potaknuti učenike na kvalitetno provođenje slobodnog vremena i svakodnevno bavljenje tjelesnim aktivnostima kao i na važnost usvajanja zdravih navika i aktivnog života kroz sport i rekreaciju.
 
Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano