Search
Close this search box.

POŽEGA Uskoro nas očekuje nastavak dugo očekivanog projekta Zaželi

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata EU, proveo je procjenu kvalitete projektnog prijedloga za projekt PUK31 kojom je utvrđeno kako je projekt Grada Požege prošao drugu fazu postupka dodjele sredstava – Procjenu kvalitete, te ulazi u treću fazu – Donošenje Odluke o financiranju koju će provesti Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sukladno dobivenoj obavijesti, za PUK31 odobreno je 1.497.895,00 kuna bespovratnih sredstava, odnosno 100%-tni intenzitet potpore.
Gore navedeno ministarstvo u svibnju je objavilo Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, kojim će se nastaviti financiranje zapošljavanja teže zapošljivih žena za pružanje potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe. Pozivom će se osigurati prijelazno razdoblje do usvajanja novog programa ESF+ u okviru novog financijskog razdoblja 2021.-2027.
Starije i nemoćne osobe jedne su od najranjivijih skupina u društvu te su u visokom riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Studija o istraživanju o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi (SHARE) je pokazala da 77 tisuća stanovnika starije dobi u Hrvatskoj imaju poteškoća u obavljanju svakodnevnih aktivnosti te nemaju nikoga tko bi im u tome pomogao. Dodatno, posljednje dvije godine obilježila je pandemija koja je utjecala značajno na živote starije populacije kod koje postoji povećan rizik od socijalnog isključivanja.
Kada je riječ o Gradu Požegi, od 1. prosinca 2017. do 1. travnja 2020. godine provodio se projekt PUK 40 putem kojega je bilo zaposleno 40 žena i to za 392 krajnja korisnika, dok je od 18. lipnja 2020. do 18. prosinca 2021. godine aktivan bio projekt PUK50 kroz koji je zaposleno 50 žena koje su pomagale 456 korisnika.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…