Search
Close this search box.

POŽEŠKA BISKUPIJA Odlikovani zaslužni vjernici laici

Na 26. obljetnicu uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, 27. rujna 2023. biskup Antun Škvorčević, kao i prijašnjih godina, uručio je na koncu euharistijskog slavlja u požeškoj Katedrali Biskupijsku medalju s Poveljom zahvalnosti troje vjernika iz župa Požeške biskupije. Nakon popričesne molitve prepošt požeškog Stolnog Kaptola sv. Petra obznanio je razloge zbog kojih su pojedinim vjernicima dodijeljena priznanja.

Dubravka Mijatović primila je odlikovanje za dugogodišnje vjerno i savjesno sudjelovanje u organiziranju liturgijskih slavlja Župe sv. Nikole Biskupa u Pleternici, napose pjevanjem, sviranjem i lektorskim služenjem, te za svjedočenje vjere u složenim obiteljskim okolnostima, posebno velikom požrtvovnošću u odgoju svoje brojne djece.

 

Matija Kos dobio je pohvalu za dugogodišnju vjernu i požrtvovnu suradnju u pastoralu Župe sv. Luke Evanđelista u Novskoj, za doprinos u organiziranju liturgijskih slavlja, za savjesno djelovanje u Župnom pastoralnom vijeću i ostvarivanje njegovih zadaća, napose zauzetim nastojanjem na karitativnom području, te za vjerničko svjedočenje u obitelji i društvu.

 

Ivica Mitrović odlikovan je za dugogodišnje požrtvovno djelovanje u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi, za zauzetost u ostvarivanju zadaća Župnog ekonomskog vijeća, za suradnju sa svećenicima u provođenju župnih pastoralnih programa, napose za pomoć ljudima u nevolji na karitativnom području, te za vjerodostojan vjernički život u obitelji i društvu.
Nakon što im je biskup Antun uručio odličja, zahvalio im je za svjedočanstvo koje su dali svojim zauzetim kršćanskim životom i zazvao Božji blagoslov na njihova daljnja nastojanja.

Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi