Search
Close this search box.

POŽEŠKA OSNOVNA ŠKOLA JULIJA KEMPFA U POREČU Sedam  medalja na državnom prvenstvu Školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama

U Poreču je 15. do 17. svibnja održano državno natjecanje Školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćamana kojem su sudjelovali i učenici požeške Osnovne škola Julija Kempfa. Na ovo natjecanje prijavilo se 50 osnovnih i srednjih škola, te centara za odgoj i obrazovanje s više od 250 natjecatelja.

Već prvog dana natjecanja u atletici mladi Požežani ostvaruju nezaboravne rezultate koje će pamtiti cijeli život.  Antonio Barešić osvojio je treće mjesto na utrci 400 metara. (UITmladići), Marija Vukoja bila je treća u bacanju loptice od 200 g u dalj sa zaletom (UITdjevojke), Paula Berić zauzela je treće mjesto na utrci 300 metara(LITdjevojčice), a  Marija Bešlić ostvarila je najbolji rezultat ekipe- drugo mjesto na utrci od 300 metara (LITdjevojčice). Treba izdvojiti i odlične rezultate učenika Josipa Pujića s dva osvojena četvrta mjesta u konkurenciji UIT mladića, discipline 60 metara i skok u dalj s mjesta te Antonija Barešića s osvojenim petim mjestom bacanja loptice od 200 g iz zaleta. Za požešku školu ponosno su nastupali još i Samanta Prispilović, Drago Matišić, Patrik Tutić i Matea Šarčević.

Drugog dana natjecanja u štafetnoj igri učenici Kempfove škole Antonio Barešić, Josip Pujić i Marija Vukoja osvajaju izvrsno drugo mjesto i postaju viceprvaci Republike Hrvatske u ovoj kategoriji! Mladi Požežani su se nakon dva dana natjecanja, ponosni i sretni u svoj grad vratili s ukupno sedam medalja (4 srebra i 3 bronce).

Učenike Kempfove škole na ovo natjecanje su vodile učiteljice Aleksandra Salontai Pavković i Ana Helena Galić te učitelj Alen Ivanović, koji su više nego ponosni na svoje učenike koji su svoj zadnji atom snage uložili u atletsko natjecanje, ponosni su jer sve što su na ovom natjecanju napravili i radili odradili su borbeno i s velikim srcem, kao i svaki zadatak u školi koji je pred njima. Učenici su sretni, ponosni na svaki svoj rezultat, a ovo putovanje i iskustvo sigurno će pamtiti još puno godina i s radošću ga se sjećati.

Pripremio: I. T.

Foto: Požeški športski savez

Vezano
Vezano