Search
Close this search box.

POŽEŠKI HPD „SOKOLOVAC“ Izlet na izvor Orljave nepoznatom stazom po Psunju

Jučer je 13 odvažnih planinara požeškog HPD-a „Sokolovac“ krenulo na nedjeljni izlet iz sela Rogulje na području Grada Pakraca na izvor Orljave na Psunju. Na izvor Orljave obično se ide od planinarskog doma Strmac ili iz sela Mijači, a ovo je jedina staza kojom se cijelim putem prati tok Orljave. Iako je najavljeno da će staza s pauzama trajati 6 sati, ovisno o spremnosti ekipe, i da treba ponijeti planinarske štapove, pokazalo se da je ekipa bila iznimno spremna jer  su stazu prešli za 5 sati i 35 minuta uz forsiranje Orljave 24 puta, što je precizno prebrojila članica Društva Dragica Stanišić.
Osim dvoje sudionika izleta, koji su nekoliko puta ovu stazu obišli i prije, od ostalih nitko još nije prošao ovom stazom koja se rijetko obilazi, no svi izletnici su se složili da je treba češće obilaziti. Po tragovima na koje su planinari nailazili, staza bi mogla nositi naziv “Kuda idu divlje svinje”. Uz nekoliko manjih proklizavanja, zaleđenog kamenja i nekoliko  mokrih nogu, svi su do početne točke došli veseli i bez ozljeda. Vodič izleta bio je neumorni planinar Predrag Livak.
-Ovom prilikom podsjećamo sve ljubitelji planinarenja i prirode da iduće nedjelje 16. siječnja HPD “Sokolovac”- sekcija “Kapavac” iz Zakorenja, organizira 10. pohod na vrh Požeške gore “Kapavac”, a  bit će to definitivno izlet pun iznenađenja i dobrog raspoloženja, koji nikako ne treba propustiti-poručio je predsjednik Društva Bruno Horvat.
Pripremio: I. T.
Foto: HPD „Sokolovac“

Vezano
Vezano