Search
Close this search box.

POŽEŠKI HPD „SOKOLOVAC“ Tradicionalni valentinovski izlet na Mališćak

Članovi požeškog HPD-a “Sokolovac” ove su nedjelje organizirali tradicionalni valentinovski izlet na Mališćak. I ove godine navedeni izlet okupio je tridesetak članova Društva koji su se našli kod popularnog “Ćire”. Nakon zajedničkog fotografiranja te pokojeg razgovora, vrijedna i avanture željna ekipa krenula je put Velike kod crkve sv. Augustina, odakle je započeo pohod. Planinare je put vodio prekrasnim stazama Papuka prema brdu “Pliš”, gdje je napravljena pauza kako bi svi željni lijepih pogleda na Požeštinu mogli uživati. Uz nekoliko većih uspona te obasjani suncem, vesela planinarska družina našla je vrijeme za smijeh i pjesmu, što je bilo prisutno tijekom cijelog izleta.

Nakon gotovo dva sata hodanja, planinari su došli do svoga cilja-planinarskog skloništa “Mališćak” na Papuku. Na navedenom mjestu bila je predviđena duža pauza koja je iskorištena za pravi pec party koji se održavao paralelno uz dvije naložene vatre. Na rasporedu su bile slavonske delicije sa štapa, kojima nisu mogli odoljeti ni oni koji su bili trenutno na nekoj od brojnih dijeta. Sve se zalijevalo s pokojom čašicom tradicionalnih pića našega kraja. Pošto iznenađenjima nije bilo kraja, prije završetka pauze svi nazočni planinari su se osladili pravom valentinovskom čokoladnom tortom od višanja, što je definitivno bilo iznenađenje izleta. Siti, veseli i s pjesmom na usnama planinari su krenuli osvojiti vrh “Mališćaka” na 734 m nadmorske visine. Na vrhu su se pružali atraktivni pogledi s drvene piramide, koji su za lijepog vremena ostavljali sve bez daha. Preko “Turjaka” vesela planinarska družina krenula je prema svojim automobilima. Vodiči ovog zanimljivog izleta bili su Dragan Davidović i Predrag Livak.

-Još jednom se pokazalo da planinari vole ovakve tradicionalne izlete, a posebno ovaj valentinovski koji šalje poruke ljubavi, tolerancije i dobrih vibracija svima koji ga već godinama pohode-istaknuo je Bruno Horvat, predsjednik HPD-a “Sokolovac”.

Pripremio: I. T.

Foto: HPD “Sokolovac“

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega