Search
Close this search box.

POŽEŠKI ŠPORTSKI SAVEZ Proglašeni najbolji požeški sportaši u 2021. godini

U sklopu svečane sjednice Skupštine Požeškog športskog saveza, sinoć je u  prostoru Hrvatske gospodarske komore održano 54. proglašenje najboljih sportaša, sportašica, klubova i trenera u 2021. godini. Obavljeno je to nakon izbora Izvršnog odbora te prijedloga udruga članica Saveza. Prije proglašenja izvedena je  državna himna i održana minuta šutnje za sve preminule sportaše.

Pozdravljajući nazočne sportaše, sportske djelatnike, predstavnike klubova, Požeškog športskog saveza i goste, predsjednik Saveza Nino Abramović  je napomenuo kako prošle godine nije bilo izbora zbog pandemije, a izrazio je zadovoljstvo brojnošću sudionika na ovoj svečanosti. Objašnjavajući način izbora, kazao je da su 73 udruge, članice Saveza, predložile najbolje i poslale ostvarene rezultate te natjecanja na kojima su ostvareni. Nakon toga je  obavljeno bodovanje.

U Gradu Požegi imamo rezultate na europskoj i svjetskoj razini, a koristim prigodu da zahvalim Gradu s kojim surađujemo i imamo partnerski odnos. Ono što je vrlo važno za sve gradske sportaše jest da kotizacije, sudačke takse i prijevoz idu svojim tijekom, kako smo započeli prije više godina, a to se pokazalo  uspješno. Nadam se da ćemo suradnju nastaviti, u tom dijelu je i poboljšati da se još lakše ide na natjecanja te postižu dobri i kvalitetni rezultati. Posebno pohvaljujem rad udruga sportaša s invaliditetom koji postižu dobre rezultate na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a posebno mi je drago da možemo sudjelovati u njihovom radu i prezentaciji te im pomoći da mogu ići na  natjecanja-zaključio je N. Abramović.

Obraćajući se sudionicima svečanosti, zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević naglasio je kako gledajući ove pripremljene pehare, može reći da je Požega stvarno sportski grad.

-Iz izvornog proračuna se u određenom postotku dosta izdvaja za sport, no moramo ipak priznati da sve počiva na vama entuzijastima koji sport živite, a za svoje rezultate spremni ste se odricati. Ono što mogu u ime gradonačelnika obećati jest financijska pomoć i ubuduće, koliko nam to dozvoli naš proračun. Hvala svim sportskim djelatnicima i entuzijastima koji ste ponos i identitet ovoga grada, a s ponosom ćemo se uvijek sjećati vaših prošlih rezultata, ali i onih koje ćete ostvariti u budućnosti-poručio je zamjenik gradonačelnika .

Najbolji sportaš Grada Požege je Matej Jaroš (Moto klub Požega Promet), najbolja sportašica Anamarija Medak (Fitness klub Play), a najbolji sportaš s invaliditetom Željka Peška (Športska udruga slijepih Zlatna dolina). Najbolja muška sportska udruga je Rukometni klub Požega, a najbolja ženska sportska udruga Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Najbolja udruga sportaša s invaliditetom je Boćarski klub Nada.  Za najboljeg trenera u 2021. godini izabran je Hrvoje Raguž (Fitness klub Play).

Najbolji kadet je Bojan Savić (Kuglački klub Nove Nade), a najbolja kadetkinja Iva Grgić (Kuglački klub Nove Nade). Najbolja juniorka je Mia Mikliš (Fitness klub Play), a najbolji junior Robert Bakić (Fitness klub Play).  Posebna priznanja dobili su i perspektivni sportaši, ukupno 32 mlada sportaša koji dolaze iz udruga članica Saveza. Dodijeljen je i tradicionalni Trofej Požeškog sportskog saveza za 2021. godinu jednoj sportskoj udruzi i jednom zaslužnom pojedincu. Za udrugu dobio ga je Kuglački klub Nove Nade, a pojedinačni trofej dodijeljen je prof. Milanu Trgovčiću. 

Priznanja najboljim sportašima uručili su zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević, predsjednik Saveza Nino Abramović i članovi Izvršnog odbora Dinko Zima, Slobodan Manović i Ivan Penava. U ime nagrađenih sportaša, prigodnim riječima zahvalio je prof. Milan Trgovčićdobitnik Trofeja Požeškog športskog saveza.

U kategoriji perspektivnih sportaša nagrade su primili:

 1. Ena Paukner (Gimnastičko društvo Sokol)
 2. Ivan Smiljanić (Stolnoteniski klub Požega)
 3. Laura Ambruš (Stolnoteniski klub Požega)
 4. Dominik Karakatić (Šahovski klub Požega)
 5. Ana Karakatić (Šahovski klub Požega)
 6. Anja Bunčić (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)
 7. Lucija Čulo ( Ženski košarkaški klub Plamen Požega)
 8. Naomi Petranović (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)
 9. Marija Cindrić (Ženski košarkaški klub Požega)
 10. Ana Katić (Karate do klub Požega)
 11. Antonio Keleminec (Karate do klub Požega)
 12. Ivan Milković (Karate do klub Požega)
 13. Marko Pisker (Košarkaški klub Požega)
 14. Gabrijel Lončarić (Košarkaški klub Požega)
 15. Drago Marković (Nogometni klub Slavonija)
 16. Luka Romić (Nogometni klub Slavonija)
 17. Ivan Lončarević (Nogometni klub Slavonija)
 18. Pavao Patrik Šekelja (Nogometni klub Požega)
 19. Mihael Brezić (Nogometni klub Požega)
 20. Leon Franjetić (Nogometni klub Požega)
 21. Patrik Dumančić (Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga)
 22. Leon Nikolić (Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga)
 23. Lovro Krnjić (Nogometi klub Dinamo Vidovci Dervišaga)
 24. Ivan Pavao Laštovica (Streljački klub Požega)
 25. Petar Ereiz (Športski teniski klub Požega)
 26. Marin Sesar (Rukometni klub Požega)
 27. Bruno Vuković (Rukometni klub Požega)
 28. Luka Novinc (Rukometni klub Požega)
 29. Lana Srnović (Kuglački klub Nove Nade)
 30. Matej Pernar (Boćarski klub Nada)
 31. Tomislav Perašinić (Boćarski klub Nada)
 32. Monika Hace (Boćarski klub Nada)

Tekst i foto: I. Tomić

 

Vezano
Vezano