Search
Close this search box.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA Raspisan natječaj za stipendije: 700 eura za sve učenike prvih razreda poljoprivredno-prehrambenih zanimanja

Petu godinu za redom Požeško-slavonska županija raspisuje natječaj za dodjelu stipendija učenicima koji se u školskoj godini 2023./2024. obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja. Kroz prethodne četiri školske godine stipendirano je 226 učenika navedenih zanimanja, u ukupnom iznosu od 149.976,76 eura.
U školskoj godini 2023./2024. stipendija će se dodijeliti svim učenicima upisanima prvi put u prve razrede trogodišnjih i četverogodišnjih programa srednje strukovne škole poljoprivredno-prehrambenih zanimanja na području Požeško-slavonske županije.
– Poljoprivreda je strateška grana razvoja gospodarstva Požeško-slavonske županije, a temelj za njen razvoj je kvalitetno obrazovanje njenih budućih nositelja. Ovom specifičnom mjerom želimo učenicima dati dodatan poticaj na njihovom obrazovnom putu te ih pozivamo da se prijave na natječaj i ostvare sredstva koja su im stavljena na raspolaganje –  istaknula je županica Požeško slavonske županije.
Korištenje stipendije odobrava se učenicima u razdoblju od 4. rujna 2023. do 21. lipnja 2024. godine u obliku 10 mjesečnih anuiteta po 70,00 eura.
Stipendija se dodjeljuje učenicima koji se školuju za zanimanja agrotehničar, agroturistički tehničar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije-IG, mesar-IG, pekar-IG, poljoprivredni gospodarstvenik IG, pomoćni cvjećar-TES, pomoćni pekar-TES i prehrambeni tehničar na području Požeško-slavonske županije.

Natječaj i zahtjev za dodjelu stipendije dostupni su ovdje.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega