Search
Close this search box.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA Uručeno 57 ugovora o financiranju udruga

U Velikoj županijskoj vijećnici potpisani i dodijeljeni ugovori udrugama koje su ostvarile sredstva temeljem Javnog poziva za dodjelu financijskih sredstava za programe i projekte udruga iz područja socijalne, zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti u 2023. godini te ugovori udrugama registriranim u poljoprivredi i ribarstvu koje su ostvarile sredstva temeljem Javnog poziv za dodjelu financijskih sredstava u 2023. godini. Ukupno je dodijeljeno 57 ugovora vrijeednosti 51.000 eura, a uručila ih je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.
Tom prigodom županica Jozić je istakla: – Dodjeljujemo ugovore iz naša dva Javna poziva, za poziv koji je usmjeren za humanitarno socijalne udruge smo osigurali preko 26 tisuća eura. Za udruge u poljoprivredi i ribarstvu smo osigurali nešto više od 25 tisuća eura. Kroz ova dva poziva, 57 udruga s područja Požeško-slavonske županije dobit će sredstva za svoje projektne aktivnosti. Kao županica se zahvaljujem svima na svim aktivnostima i projektima koje radite, neovisno o tome jesu li oni usmjereni na djecu, mlade ili osobe starije životne dobi, ili su to projekti vezani uz poljoprivredu, ribarstvo, organizaciju raznih manifestacija na svim razinama, jer vi ste ti koji svoje slobodno vrijeme odvajate da biste radili i ostvarivali bolje uvjete življenja naših stanovnika.
Među 57 ugovora sredstva za svoje manifestacije dobila je i Udruga Požeški čuvari baštine koja sa Tjednikom Kronika požeško-slavonska održava 8 raznih, već dobro poznatih manifestacija od kojih su neke i najveće manifestacije na prostoru Požeštine po broju sudionika, posjetitelja ili kao Festival kulenove seke najveći u Hrvatskoj koji okuplja proizvođače iz Hrvatske i pet država.

Izvor: Kronika požeško-slavonska

 


Vezano
Vezano