Search
Close this search box.

POZIV POLICIJE Uključite se u planiranje akcije – dostavite svoje prijedloge za nadzor brzine

Uključite se u planiranje akcije – dostavite svoje prijedloge za nadzor brzine

Temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2024. (organizacija međunarodne mreže prometne policije), na području država članica, a time i na području Republike Hrvatske, pa tako i na području naše PU u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine provodit će se pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor brzine, dok će se 19. travnja od ponoći do 24 sata provoditi 24-satni pojačani nadzor brzine kretanja vozila.
 
 Za pripremu ove akcije pozivamo građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima zbog kretanja vozila nedopuštenim brzinama. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 2. do 12. travnja 2024. na adresu elektroničke pošte pozesko-slavonska@policija.hr, a nakon zaprimljenih prijedloga,  analizirati će se dostavljeno te će se odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja, od čega izdvajamo deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 61 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 30. ožujka 2024. oko 1.10 sati u mjestu Trenkovo gdje su policijski službenici u prometu zatekli 24-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,69 promila upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Izvor: PU požeško-slavonske
Foto: pixnio

Vezano
Vezano