Najčitanije

 • Fotogalerije

  POZIV Prijavite se na natječaj za odabir pjesama za Festival domoljubne poezije “Dok nam živo srce bije” 

  Palijativni tim LiPa poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za odabir pjesama za Festival domoljubne poezije “Dok nam živo srce bije” .U natječaju mogu sudjelovati svi autori s područja Republike Hrvatske i inozemstva s najviše 5 vlastitih pjesama.
  Također, pjesme mogu biti pisane standardnim hrvatskim književnim jezikom, čakavskim ili kajkavskim književnim jezikom, nestandardnim lokalnim govorom i zavičajnim narječjem, uz uvjet da se značenje manje poznatih ili nepoznatih riječi rastumači na standardnom hrvatskom jeziku.

   Nekoliko stavki se traži od prijavljenih autora: 

  1. Odgovornost za autentičnost djela, tj plagijat
  2. Smatra se da je prijavom na natječaj autor dao suglasnost za ocjenjivanje, objavljivanje u zborniku te javno izvođenje,
  kao i raspolaganje osobnim podacima u svrhu realizacije natječaja i festivala
  3. Pjesme poslane na natječaj moraju neobjavljene ili iz samostalnih zbirki,  ne smiju biti nagrađene niti prethodno objavljene u tiskanim ili elektroničkim izdanjima vezanim za druge natječaje, u zajedničkim zbirkama ili zbornicima
  4. Pjesme se dostavljaju na adresu e-pošte: domoljubne123@gmail.com tako da su pjesme dostavljene u jednom Word dokumentu sa slijedećim svojstvima: format: B5 (ISO), font Times New Roman, veličina 12, prored: Jednostruko, margine: Normal, naslov pjesme: Naslov 1, te priložen obrazac Prijava na natječaj popunjen sa svim podacima.

  Prijave za natječaj traju najkasnije do 1.12.2022. godine, a  Festival će se održati u Pakracu u ožujku 2023.godine. Procjenu i odabir pristiglih pjesama učinit će prosudbeno vijeće (dva člana i predsjednik vijeća) sukladno mjerilima umjetničke izvrsnosti i formalne udovoljenosti pjesničkim vrstama. Autori odabranih pjesama biti će obaviješteni o odabiru pjesama na e-poštu s koje je prijava poslana najkasnije do 1. veljače 2023. godine.

  Vizija ove inicijative je potaknuti sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ostale građane na književno stvaralaštvo kako bi se sačuvala sjećanja na Domovinski rat i stvaranje hrvatske države, te osnažile vrijednosti slobode, zajedništva, mira, domoljublja, ponosa, požrtvovnosti, nacionalne samobitnosti i samosvijesti .

  Tekst: D.Jurić
  Foto: plakat

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije