Search
Close this search box.

POZIV Prijavite se za izbor „Najuzornije hrvatske seoske žene”

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je poziv za prijavu kandidatkinja za Izbor „Najuzornije hrvatske seoske žene“. Rok za prijavu je 1.lipnja.
Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, živjeti na selu, uživati ugled u svojoj sredini, imati lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvoditi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvarati umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.
Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, adresu i broj telefona, bračno stanje, broj djece, zanimanje, stručnu spremu te kratak životopis.
Udruga poziva sve zainteresirane kandidatkinje da svoje prijave pošalju do 1.lipnja na adresu Katica Jerleković, Cekovići 26, 10413 Kravarsko ili e-mailom na katica.jerlekovic@gmail.com. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/659-880 (Katica Jerleković, predsjednica udruge).
Ovogodišnji Izbor održat će se 8.listopada u Svetom Petru u šumi kada se i obilježava Svjetski dan seoske žene (15.listopad). Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj.
Podsjetimo, predstavnice Požeško-slavonske županije su ranijih godinha bile iznimno uspješne na natjecanju, osvajale su titule prve i druge pratilje a Marija Ribičić bila je i pobjednica. Posljednja predstavnica naše županije bila je 2021.godine Matea Bello iz Pleternice koja je izabrana za prvu pratilju, dok prošle godine nismo imali predstavnicu na izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Pripremila: V.Milković
Foto: M.Bello

Vezano
Vezano