Search
Close this search box.

POZIV Prijavite se za izbor najuzornije hrvatske seoske žene

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je poziv za prijavu kandidatkinja za Izbor „Najuzornije hrvatske seoske žene“. Rok za prijavu je 1.lipnja.

Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.
Tim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu sa ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15.listopada diljem svijeta. Ovim izborom skrenut će se medijska pažnja na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama.
Ovogodišnji izbor održati će se 05.listopada u Zadarskoj županiji a prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Prijavite se elektroničkom poštom na : katica.jerlekovic@gmail.com

Izbor se održava uz potporu Ministarstva poljoprivrede.
.
Podsjetimo, predstavnice Požeško-slavonske županije su ranijih godinha bile iznimno uspješne na natjecanju, osvajale su titule prve i druge pratilje a Marija Ribičić bila je i pobjednica. Predstavnica naše županije prošle godine bila je Vanja Vlastnik iz Brestovca koja je osvojila četvrto mjesto.


Tekst: Udruga Uzorne hrvatske seoske žene/ V.Milković
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi