Search
Close this search box.

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ U POŽEGI Učinit ćemo sve da motiviramo mlade ljude za dobrovoljno vojno osposobljavanje

„Odabrali ste vojno osposobljavanje kao rijetki mladi ljudi u našoj zemlji, bilo bi dobro da ih je više, ali nije“ rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović pripadnicima 39. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju koji su svečanu prisegu dali u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi.
U svom govoru, Predsjednik Milanović čestitao je mladim vojnicima na položenoj prisezi, ističući važnost predanosti hrvatskom Ustavu, zakonima i načelima jednakosti i slobode. Naglasio je da su mladi vojnici rijetki koji su odabrali vojno osposobljavanje te je izrazio želju da se što više mladih djevojaka i momaka uključi u vojsku. „Učinit ćemo sve u okviru demokratskih i zakonskih okvira da što više motiviramo mlade djevojke i momke da se u ovo uključe“, dodao je Predsjednik.
Svečanu prisegu danas je dao 71 ročnik, 60 muškarca i 11 žena, kojima je predsjednik Milanović poželio uspješno osposobljavanje, dobro zdravlje i odsustvo ozljeda te ih potaknuo da razmisle o vojničkom životu kao jedinstvenoj karijeri i načinu života. Istaknuo je da je vojnički život ozbiljan poziv i da nije za svakoga, ali vjeruje da su oni među onima za koje to jest.

 

 


Na polaganju prisege 39. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, zamjenik zapovjednika – načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske general bojnik Tihomir Kundid, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske brigadir Valentin Skroza, zapovjednik Središta za obuku brigadir Milan Čorak, zapovjednik Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ brigadir Ivica Pejaković  i zamjenik zapovjednika vojarne pukovnik Damir Grgurić.
Uz Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske bili su pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ivica Kranjčević i pobočnik Predsjednika Republike Vlado Čulina.
Izvor: Ured Predsjednika RH

Vezano
Vezano