PREDSTAVLJEN 31.POŽEŠKI PUČKI KALENDAR „Što je Kraljević posijao, Topić iznova žanje, sabire i čuva od zaborava”

Predstavljen je 31. Požeški pučki kalendar kojemu je nakladnik Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan Press”. Uredniuk kalendara je dugogodišnji požeški novinar Jelenko Topić.
Najnovije izdanje Požeškog pučkog kalendara tiskano je na oko 200 stranica i, kao i ranijih godina, čitateljima nudi cijeli niz raznovrsnih tema – od povijesti, etnologije, zdravstva, povrtlarstva, do sporta i kulture. Naravno, predstavljene su i aktivnosti županije, gradova te općina.
Kalendar je vrlo nadahnuto predstavio Miroslav Paulić, profesor hrvatskog jezika u Katoličkoj gimnaziji Požega. – Mi smo večeras radosni jer ono što je Kraljević sa svojim suradnicima posijao, Topić sa svojima iznova žanje, sabire i čuva od zaborava. Ovo je požeško čedo kulturno i javno, i etnološko i obrazovno, i gastronomsko i agronomsko, i historijsko i književno dobro Požeštine – zaključio je na kraju prof.Paulić.
Čestitke Jelenku Topiću na tridesetogodišnjoj ustrajnosti izdavanja Požeškog pučkog kalendara uputili su zamjenik gradonačelnika dr.sc.Borislav Miličević i dugogodišnji prijatelj Bruno Horvat.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano