Najčitanije

 • Fotogalerije

  PREDSTAVLJEN PROGRAM ADVENTA U POŽEGI Glazbeni i zabavni program – u šetališnoj zoni, klizalište – na igralištu Kanižlićeve škole!

  Advent u Požegi trebao bi ove godine biti zanimljiviji i raznovrsniji nego ranijih godina – zaključak je to nakon konferencije za novinare održane danas a na kojoj je predstavljen adventski program. Mijenjaju se također i lokacije događanja: glazbeni i zabavni program održavat će se u šetališnoj zoni a klizalište ‘seli’ na igralište Kanižlićeve škole.


  Adventska događanja započet će 26.studenog a završiti 31.prosinca dočekom Nove godine na uobičajenom prostoru ispred zgrade Suda. – Ovogodišnji koncept Adventa u Požegi temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti središte Požege – istakla je direktorica Turističke zajednice Požega Mirna Šimunović Svoboda.
  Gradonačelnik dr.sc.Željko Glavić je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom koncepcijom adventskog programa te je izrazio nadu da će i građani biti zadovoljni. Dodao je također kako se program pokušao dogovoriti, kad je riječ o terminima, s ostalim gradovima i općinama koji organiziraju adventski program kako se termini ne bi poklapali. – Potrudili  smo se da osiguramo uvjete s kojima će građani nadam se biti zadovoljni. Pozivam sve da posjete Advent u Požegi i da uživaju u programu koji je Turistička zajednica s ostalim ustanovama u suradnji pripremila.“ – rekao je dr.sc. Željko Glavić.


  Otvorenje klizališta, najavio je tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović, bit će u subotu 3.prosinca u 18 sati a za ljubitelje klizanja pripremljeno je 150 klizaljki. – Klizalište će raditi od 10 do 21 sat, osim vikendom gdje ćemo produžiti rad do 22 sata. Na Božić će klizalište raditi od 16 do 22 sata, kao i na Novu godinu i na Tri kralja. Predviđeno radno vrijeme je do 8. siječnja 2023. godine – rekao je Ž.Mitrović. Dodao je također kako će za najmlađe biti organizirana škola klizanja koju će voditi Ilijana Lončar.Cijena ulaznice za klizalište bit će 10 kuna ili 1,33 eura.
  OŠ Antuna Kanižlića, osim što će biti mjesto okupljanja ljubitelja klizanja, organizira „Advent u Kanižliću”, odnosno tradicionalni Božićni sajam 15.prosinca. – Sredstva prikupljena na sajmu su namiijenjena za pomoć učenicima slabijeg imovinskog statusa prilikom izvođenja terenske nastave – istakla je Ksenija Teskač.


  Dodajmo još kako će ‘mali doček’ Nove godine biti na klizalištu a ‘veliki’ u šetališnoj zoni od 22,30 sati. U sklopu ‘Adventa u Požegi’ održat će se i nekoliko koncerata a detaljan program možete pogledati na internetskoj stranici Turističke zajednice.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije