Search
Close this search box.

PREDSTAVLJEN PROGRAM DANA GRADA POŽEGE I GRGUREVA Od plesa, predavanja i koncerata, preko smotre povijesnih postrojbi i projekta Zeleno-plavo do nastupa Slavonskih lola!

Za ovogodišnji Dan grada Požege i Grgurevo pripremljen je bogat program kojega su danas novinarima predstavili gradonačelnik dr.sc.Željko Glavić i direktorica gradske Turističke zajednice Mirna Šimunović Svoboda.


Gradonačelnik Glavić je podsjetio kako se Dan grada Požege slavi u spomen na legendu po kojoj je 12.ožujka fra Luka Ibrišimović u bitci na Sokolovcu pobijedio Turke i istjerao ih iz grada. – Uz smotru topova i svečani mimohod povijesnih postrojbi iz Hrvatske i inozemstva, nastojimo iskoristiti što više turističkih potencijala grada Požege a isto tako i prisjetiti se gotovo 800. povijesti Požege kroz različite manifestacije. Uz pucanje iz mužara i topova, kako je to već uobičajeno, uz pjesmu, jelo i dobru vinsku kapljicu, okupit ćemo se i prisjetiti tog vremena. Grad Požega kao grad uzbudljive prošlosti i bogate tradicije, čuva svoje običaje, a posebno jedan od značajnijih u požeškoj povijesti – rekao je gradonačelnik Glavić i sve građane pozvao da dođu na manifestacije koje se organiziraju za Dan grada, osobito one u subotu 11.ožujka.


Mirna Šimunović Svoboda je naglasila kako program proslave Dana grada i Grgureva počinje već 1.ožujka radionicom za djecu i Plesokazom. U srijedu 8. ožujka obilježit ćemo Dan žena u Gradskoj knjižnici Požega koje se održava već desetu godinu zaredom. Subota, 11. ožujka, je u znaku povijesnih postrojbi, koje nam i ove godine dolaze iz cijele Hrvatske i šire. Mimohod povijesnih postrojbi kreće u 11,15 od željezničkog kolodvora, kroz Ulicu Stjepana Radića prema Trgu 123. brigade, a potom i prema Trgu svete Terezije na kojemu će se u 11,30 i održati tradicionalna smotra povijesnih postrojbi. Program potom nastavljamo na Trgu Svetog Trojstva gdje će se u 12 sati održati manifestacija Zeleno-Plavo, koja će i ove godine okupiti obrtnike iz cijele Hrvatske – rekla je M.Šimunović Svoboda, pozvavši također građane da sudjeluju u proslavi Dana grada.


Detaljan program možete pogledati na fotografijama plakata.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano