Najčitanije

 • Fotogalerije

  PREDSTAVLJEN PRVI „SLAVONSKI KAFE” Festival slavonskih kazališta ima za cilj snažnije povezivanje što će doprinijeti njihovom razvoju i održivosti

  Požega će od 15. do 22. listopada biti domaćin 1. kazališnog festivala “Slavonski KaFe” koji će okupiti pet slavonskih kazališta sa ciljem da se ona snažnije povežu u raznim oblicima suradnje. Nositelj projekta je Gradsko kazalište Požega a u „Slavonski KaFe” još su uključeni Hrvatsko narodno kazalište Osijek, Dječje kazalište “Branko Mihaljević”, Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci.

  Prvi festival slavonskih kazališta danas je predstavljen na konferenciji za novinare kojoj su, uz ravnateljicu požeškog kazališta Valentinu Neferović, prisustvovali i intendantica HNK u Osijeku Dražena Vrselja, ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić, ravnatelj Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci Zdenko Rečić te zamjenik ravnatelja Dječjeg kazališta „Branko Mihaljević“ u Osijeku Vladimir Han. Potporu im je došla dati pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.
  Ideja o Festivalu slavonskih kazališta, rekla je ravnateljica Neferović, rodila se prije godinu dana jer se primijetilo kako je potrebno nešto što će povezati svih pet slavonskih kazališta i tako doprinijeti njihovom razvoju i održivosti. Isto tako, kroz zajedničko djelovanje moći će se nametnti u snažnijem svjetlu na kazališnoj karti Hrvatske.

  – Kao ravnateljici Gradskog kazališta Požega drago mi je što je naše kazalište nositelj ovog festivala. Velika je to odgovornost, i financijska i organizacijska, ali ljudi koji ovdje rade spremni su i sposobni posložiti cijelu priču u razini koju ovo kazalište, ovaj festival te ovaj grad i županija zaslužuju – istakla je V. Neferović. Dodala je kako je cijeli projekt podržalo i Ministarstvo kulture.


  „Slavonski KaFe” svake će se godine održavati u drugom gradu( iduće godine u Vinkovcima) i to uvijek sredinom listopada. Kazališta će na festivalu predstavljati svoje najbolje predstave iz prethodne sezone i on će biti natjecateljskog karaktera. Dodjeljivat će se četiri nagrade – za najbolju predstavu po izboru publike, najbolju predstavu po izboru žirija, te nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije