Search
Close this search box.

PREDSTAVLJENI STANARI ZATVORENOG DIJELA PLETERNIČKE TRŽNICE Nude domaći kruh, sir i mlijeko, suhomesnate proizvode, ribu, voćne sokove, med, pivo, vino…

U zatvorenom dijelu Gradske tržnice Pleternica trenutno je pet zakupljenih prostora a svakog od njih danas je građanima prigodno predstavila voditeljica tržnice Ana Katić.
Mala obiteljska pekarnica Mateja Šafara iz Novoselaca građanima nudi domaći kruh, bakin kruh, kruh sa sjemenkama, slance, kifle, krušne mrvice, mlince..ali i smrznute bureke, kroasane i dr. OPG Marije Ribičić iz Grabarja u ponudi ima svježe kravlje mlijeko i svježi sir, te polutvrdi i nekoliko vrsta tvrdih sireva. Na pleterničkoj tržnici je i OPG Hruška, poznati proizvođač suhomesnatih proizvoda iz Bjeliševca koji trenutno nudi, uz sve ostalo, dimljenu šunku s i bez kosti, tradicionalno sušenu kao i u mrežici. Agroturistička zadruga Pleternička korpa nudi cijeli niz proizvoda – domaće vino i rakiju, pivo, proizvode od meda i aronije, sokove od jabuka, proizvode od lavande… Najnoviji stanar u tržnici je ribarnica ”Sharan boys” koja nudi razne vrste svježih riba.
Sve ove proizvode možete kupiti srijedom i subotom, osim onih iz ribarnice koja je otvorena svakodnevno. Proizvođače na tržnici danas su posjetili predsjednik Gradskog vijeća Anto Barbarić i gradonačelnica Marija Šarić koja je najavila i skoro otvaranje kafića u sklopu zatvorenog dijela.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano