Search
Close this search box.

PREDSTAVNIK „RENOVABISA” POSJETIO POŽEŠKU BISKUPIJU Njemačka zaklada pomogla izgradnju i uređenje više zgrada u Požegi i Virovitici – izražena nada u nastavak suradnje

Referent njemačke Zaklade „Renovabis“, dr. Jörg Basten, zadužen za Poljsku, Češku, Rusiju i Hrvatsku stigao je 18. svibnja u posjet Požeškoj biskupiji. U Biskupskom domu u Požegi primio ga je biskup Antun Škvorčević i razgovarao o projektima koje Požeška biskupija nastoji ostvarivati na području odgoja i obrazovanja. Biskup je zahvalio „Renovabisu“ za novčanu potporu koju je minulih godina pružio Biskupiji u izgradnji i uređenju zgrada u Požegi u kojima djeluje Katolička gimnazija i Katolička osnovna škola te Katolička klasična gimnazija i Katolička osnovna škola u Virovitici. Predstojnik ureda Požeške biskupije za katoličke škole Ivica Žuljević prikazao je projekte na čijem ostvarenju trenutačno djeluje Požeška biskupija te financijske troškove s time povezane, izrazivši nadu u daljnju potporu „Renovabisa“.


Sutradan, 19. svibnja dr. Basten je u pratnji biskupa i predstojnika Ureda za katoličke škole posjetio Katedralu i Dijecezanski muzej, a potom Dječji vrtić „Sv. Leopold Mandić“, sestre Klarise i sjedište Caritasa Požeške biskupije, pokraj kojeg je zemljište predviđeno za gradnju novog Vrtića. Ugledni gost izrazio je spremnost da „Renovabis“ pomogne sestrama Klarisama, koje zbog nedostatka prostora kreću u izgradnju dodatnog krila samostana. U popodnevnim satima pohodili su Katoličku osnovnu školu u Novskoj gdje ih je dočekao ravnatelj Krunoslav Juraković. Učitelji i učenici pozdravili su predstavnika „Renovabisa“, otpjevavši dvije pjesme pod vodstvom nastavnice Katarine Marić i izveli prigodne recitacije. Zatim su mu biskup Antun, predstojnik Žuljević i ravnatelj Juraković predstavili izgradnju nove zgrade koju će uskoro započeti Grad Novska a čije će prostore koristiti i Katolička osnovna škola. Gost iz Njemačke pohvalio je suradnju Požeške biskupije s „Renovabisom“ i izrazio uvjerenje da će ta ustanova prema svojim mogućnostima i u budućnosti pomoći Požeškoj biskupiji u njezinim projektima.

Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano