Search
Close this search box.

PRENESENO IZ MEDIJA Hoće li ovog ponedjeljka biti objavljeno ime novog požeškog biskupa i hoće li to biti fra Ivo Martinović?

Da će požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević u mirovinu nije novost no, danas je plusportal.hr kao novost, iako navode da je NESLUŽBENA, objavio kako će ime njegovog nasljednika biti objavljeno ovog ponedjeljka u podne.
– Neslužbeno, ali iz više izvora saznajemo kako će u Škvorčevićevu fotelju zasjesti jedan fratar. – navodi se u tekstu pluspoirtala. Navodno je riječ o fra Ivi Martinoviću.
Da li je to točno, saznat će se uskoro no, ukoliko se pokaže da jest, evo o kome se radi:

Fra Ivo Martinović je u drugom mandatu provincijal franjevaca trećoredaca. Rođen je 28. lipnja 1965. g. u Županji. Odrastao je i niže je razrede osnovne škole završio u Matićima u župi Tolisa, u Bosni i Hercegovini, a više razrede u susjednoj Oštroj Luci. U sjemenište franjevaca trećoredaca primljen je 1980. g., klasično gimnazijsko školovanje završio je u Interdijecezanskoj srednjoj školi za spremanje svećenika u Zagrebu te diplomirao na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Svečane redovničke zavjete u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša položio je 1990. g. u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 1992. g. također u
Zagrebu. Bio je župni vikar u Belišću, Splitu i Zadru te gvardijan i župnik u Zadru, Zagrebu i Splitu. Na Papinskome lateranskom sveučilištu u Rimu stekao je 2011. g. naslov magistra pastoralne teologije. Bio je član Provincijske uprave (2005. ‒ 2009. i 2011. ‒ 2013.) te provincijal posljednje četiri godine (2017. ‒ 2021.). Drugi mandat provincijala započeo je 2021.godine. (Izvor: IKA)

Izvor: plusportal.hr/ IKA
Foto: IKA
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi