Search
Close this search box.

PRESTIŽNO MEĐUNARODNO PRIZNANJE Grad Pakrac dobitnik nagrade za razvoj poduzetništva „GLOBALLOCAL“

Na trećem Svjetskom kongresu poduzetnika, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević je u ime Grada Pakraca preuzela prestižnu međunarodnu nagradu i priznanje „GLOBALLOCAL“ koja se dodjeljuje najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe.
Gradu Pakracu nagradu je dodijelila komisija sačinjena od 17 članova – stručnjaka iz 11 zemalja, a u konkurenciji su bila 102 kandidata iz 7 zemalja.
– Velika je čast i zadovoljstvo biti izabran između svih predloženih kandidata te primiti ovu nagradu. Ona predstavlja veliko priznanje za sav naš dosadašnji trud, koji nije stigao preko noći već traje još od završetka Domovinskog rata. Smatram da ova nagrada, osim što je priznanje, je i obveza da u budućnosti kontinuirano radimo na razvoju poduzetništva – izjavila je Blažević.
Kako ističu organizatori Svjetskog kongresa poduzetnika cilj dodjele nagrada i priznanja “GLOBALLOCAL” je javno odati priznanje i široj javnosti skrenuti pažnju na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unaprjeđenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva – kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.
Grad Pakrac nizom aktivnosti pomaže svoje gospodarstvo kroz Program poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva i danas broji 7095 stanovnika u kojem je registrirano 94 poslovnih subjekata (trgovačkih društava) i 129 obrta.
– Najvrjedniji rezultati ovog Programa su novootvorena i očuvana radna mjesta, isto kao i svako novootvoreno poduzeće i obrt, ali i jačanje poslovanja postojećih poduzetnika i obrtnika – dodala je.

Foto: dubrovnikinsider.hr
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano