Search
Close this search box.

PRETRAŽENE TRI KUĆE Pronađeni automatska puška i spremnik sa streljivom, veće količine duhana, zračne puške i streljivo

Nepoznati počinitelj otuđio torbicu

U utorak 14. svibnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 41-godišnjak da mu je u razdoblju od 12. do 13. svibnja 2024. u Požegi u Ulici Pavla Radića na teniskim terenima, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio torbicu u kojoj su se nalazili dokumenti i novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U pretrazi pronađena automatska puška i spremnik sa streljivom

U utorak 14. svibnja 2024., policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonkom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području općine Brestovac u kojoj prebiva 22-godišnjak te pronašli automatsku pušku i spremnik sa streljivom. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljane oružja i eksplozivnih tvari“.

U pretragama pronađeni duhan, oružje i streljivo

U utorak 14. svibnja 2024. policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili kuću na području Lipika u kojoj prebiva te osobne automobile i traktore koje koristi 63-godišnjak i pronašli preko 24 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, tri kilograma suhog duhana u listu, zračnu pušku, 224 komada streljiva  te više rogova od jelena i srne.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on u razdoblju od proljeća 2023. do  svibnja 2024. neovlašteno prodavao duhan bez nadzornih markica republike Hrvatske osobama s područja Lipika i Pakraca zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“,  optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i obavijest Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovstvu.

Istoga dana, policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili kuću na području Lipika u kojoj prebiva te osobni automobil i traktor koje koristi 49-godišnjak te pronašli zračnu pušku i sitno rezani duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o trošarinama.

Pronašli i dragovoljno predali automatsku pušku, ručne bombe i streljivo

U utorak 14. svibnja 204. u mjestu Nurkovac, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao automatsku pušku, pet spremnika i 1223 komada streljiva.

Istoga dana, u mjestu Poljana, 35-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao i policijskim službenicima predao četiri ručne bombe i 90 komada streljiva, dok je 36-godišnjak s područja Pakraca prilikom čišćenja vikendice pronašao i predao dvije ručne bombe i deset komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U utorak 14. svibnja 2024. oko 20.05 sati u mjestu Brestovac u Mlinskoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 54-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,70 promila upravljao osobnim automobilom, a koji je prilikom policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U utorak 14. svibnja 2024. oko 18.10 sati u Požegi u Njemačkoj ulici, 52-godišnji vozač koji je upravljao autobusom, skretao je na autobusno ugibalište te udario  desnim bočnim osvrtnim zrcalom u nadstrešnicu prodajne klupe.

Vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Kamenita vrata.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega