Search
Close this search box.

PRIGODOM OVOGODIŠNJEG USKRSA Čestitka carigradskog ekumenskog patrijarha Bartolomeja biskupu Škvorčeviću

Carigradski ekumenski patrijarh Bartolomej uputio je požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću i prigodom ovogodišnjeg Uskrsa svoju čestitku, koju prenosimo u cijelosti:

»Njegovoj Preuzvišenosti Antunu Škvorčeviću, požeškom biskupu, predsjedniku Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam, ljubljenom bratu u Gospodinu: milost Vam i mir od Boga.
Krist je Uskrsnuo!

Želimo izraziti našu iskrenu zahvalnost za tople pozdrave i dobre želje koje ste nam uputili u ovo sveto vazmeno vrijeme. Molimo da Vas Uskrsli Krist blagoslovi obiljem milosti, mira i radosti.

Dok slavimo uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista, podsjećamo se na značenje toga slavnog događaja. Krist je svojom smrću i uskrsnućem pobijedio grijeh i smrt, te nam darovao vječni život. Radujmo se u toj pobjedi i zahvaljujmo Bogu za njegovu beskrajnu ljubav i milosrđe.

U ovo vazmeno vrijeme pozvani smo nasljedovati Kristov primjer nesebičnosti i požrtvovne ljubavi u svakodnevnom životu. Budimo oruđe mira, nade i suosjećanja, šireći Kristovo svjetlo onima oko nas. Dok se trudimo izvršiti volju Božju u našem životu, ponizno i dobrohotno nastojmo služiti drugima.

Zahvaljujući još jednom Vašoj Preuzvišenosti za ljubazne riječi i dobre želje, molimo da Svemogući Vama i vjernicima Požeške biskupije ispuni srce mirom i radošću, sada i vazda.

U sjedištu Ekumenskog Patrijarhata, 16. svibnja 2023.

Vaše Preuzvišenosti ljubljeni brat u Kristu

 Bartolomej
nadbiskup Carigrada-Novog Rima i ekumenski patrijarh«

Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano