Search
Close this search box.

PRIGODOM SLAVLJA BISKUPSKOG REĐENJA Susret biskupa Martinovića s volonterima


U Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi biskup Ivo Martinović primio je 17. lipnja 2024. godine gotovo stotinu volontera koji su sudjelovali u pripravi i samom slavlju njegova biskupskog ređenja.
Nakon uvodne molitve Marijan Pavelić je kao član Odbora za pripravu slavlja biskupskog ređenja zadužen uz kancelara Roberta Kupčaka za koordinaciju volontera, upoznao biskupa Martinovića s njihovim doprinosom slavlju. Uz vjeroučitelje grada Požege i okolice, među volonterima su bili odrasli vjernici i mladi iz požeških župa sv. Terezije Avilske, Duha Svetoga, sv. Leopolda Mandića i sv. Ivana Krstitelja te iz pleterničke Župe sv. Nikole Biskupa. Njima su se pridružile i članice Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji iz središnjice u Požegi koje su za vrijeme slavlja uz djelatnike Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu bile na raspolaganju za pružanje liječničke pomoći. Koordinator Pavelić je kazao kako su volonteri već uoči slavlja pomogli u prijemu sudionika i pripremi liturgijskog prostora, a na sam dan ređenja dodijeljene su im različite službe: reguliranje prometa, doček i smještaj autobusa i automobila na parkirnim mjestima, dežurstvo na informacijskim punktovima, podjela liturgijskih vodiča, opskrba vodom, briga za raspored vjernika u Katedrali i na Trgu Svete Terezije te spremanje svega po svršetku euharistijskog slavlja.

 


Pozdravljajući nazočne svećenike i volontere biskup Martinović im je zahvalio na njihovoj spremnosti i svemu što su požrtvovno učinili kako bi slavlje biskupskog ređenja uistinu bilo dostojanstveno i svečano. „Zahvaljujem vašim župnicima, obiteljima, a osobito vama za sve što ste učinili za moje biskupsko ređenje. Niste ni svjesni koliko ste učinili i kako ste svojim srcem i dobrotom proslavili Požegu i Požešku biskupiju. To je veliko djelo jer ste se žrtvovali ne samo za mene niti Požešku biskupiju, nego za hodočasnike i ljude koji su dolazili iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske i koji su u vama prepoznali znak dobrote, ljubavi i poštovanja. Svi su ostali zadivljeni onime što ste im vi pokazali. U ime svih njih, u ime biskupa, svećenika, redovnika, redovnica i tolikih vjernika i hodočasnika i vjernika želim vam izreći veliko hvala. Vaše djelo prije ređenja, u danu ređenja i poslije ređenje je djelo ljubavi, a ljubav je uvijek žrtva. Ljubav koja se ostvaruje i daje među nama vjernicima je znak ljubavi prema Bogu. To što ste učinili svojim djelom prema drugima je znak vaše ljubavi prema Isusu. Prisjetimo se njegovih riječi: „Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45). Hvala vam. Vi ste naše bogatstvo, bogatstvo ove mjesne Crkve. Budite ustrajni u ljubavi i Bog vas blagoslovio“, poručio je požeški biskup te je u znak zahvalnosti svim volonterima uručio krunice, a susret se nastavio neformalnim druženjem uz okrjepu.


Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano