Search
Close this search box.

PRIJEM U ŽUPANIJI Dožupan Ferdinand Troha sastao se s učenicima i profesorima iz tri države koji sudjeluju u programu Erasmus

Zamjenik županice Ferdinand Troha u Velikoj vijećnici županije jučer je ugostio učenike i  profesore iz tri države: Turske, Portugala i Litve, koje zajedno sa Gimnazijom Požega sudjeluju u projektu programa Erasmus, a prijemu je sudjelovala i ravnateljica požeške Gimnazije dr.sc. Vesna Vlašić.


„Dobrošli u našu županiju, u Županijsku palaču koja odiše prošlim vremenima. Pozdravljam vas u ime županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić i želimo vam da ponesete lijepe utiske iz našega grada i naše županije. Vremena u kojima živimo opterećena su raznim problemima i izazovima, ali bez obzira na to, volio bih da mladi ljudi poput vas sve to ostave sa strane te da budete predani projektu zbog kojeg ste i došli.“ – istaknuo je zamjenik Troha u svom uvodnom obraćanju mladim učenicima.


„Nalazite se u jednoj od najstarijih županija u Republici Hrvatskoj koja svoj prvi spomen ima od davne 1210. godine, a koja uz izvjesne prekide, razne okolnosti, promjene vlasti, i dalje zadržava svoj kontinuitet. Također, nalazite se u istočnom dijelu Hrvatske, u Slavoniji koja je poznata po mnogočemu, a prije svega bih istaknuo dobre ljude, gostoljubivost te vjerujem kako ćete boraveći ovdje kod nas to i osjetiti. Ponosimo se svojom kulturom, povijesti, prirodnim potencijalima s kojima ćete se vjerujem ovih dana bolje upoznati, a također mi je drago što ste u posjeti i jednoj od najstariji Gimnazija u Republici Hrvatskoj u kojoj ćete imati što vidjeti, a isto tako upoznati se i s njezinim posebnostima.“ – istaknuo je Troha.


Ravnateljica Vlašić zahvalila se na današnjem prijemu te istaknula kako uz navedene partnere projekta koji su sinoć došli u posjet našoj županiji, Njemačka kao glavni koordinator i četvrti partner istoga nije bila u mogućnosti doći u posjet našemu gradu radi trenutne situacije s korona virusom.


„Našu mobilnost započeli smo na najbolji mogući način, u ovoj prekrasnoj županijskoj palači koja, kako je zamjenik Troha prethodno istaknuo, ima i povijesno značenje, jer upravo ovdje prvi puta hrvatski jezik uveden je kao službeni jezik u Hrvatskoj.“ – istaknula je ravnateljica Vlašić.

Izvor: pszupanija

Vezano
Vezano