Search
Close this search box.

PRIOPĆENJE ŽUPANICE ANTONIJE JOZIĆ „ Očekujem da Ivanović pokaže zahvalnost hrvatskim braniteljima za slobodu i demokraciju koju uživa”

Iz ureda županice Antonije Jozić stiglo je priopćenje koje se odnosi na nedavne izjave njenog zamjenika iz redova srpske nacionalnosti Nikole Ivanovića:

“Nije prvi put da Nikola Ivanović daje izjave u kojima provlači teze koje ne odgovaraju istini nadajući se valjda da laž izrečena ili napisana više puta postaje istina. Dogodilo se to i prije godinu i nešto dana kad sam ga osobno pozvala da povuče izjave ili se ogradi od njih ako ih, kao što on tvrdi, nije izrekao. Nije to učinio, već naprotiv iste ponavlja, a time zasigurno ne čini dobro zajednici u kojoj živi i djeluje.

Inače Ivanović obnaša dužnost zamjenika ispred srpske nacionalne manjine prema Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, a na tu je dužnost na lokalnim izborima 2021. godine izabran s 397 glasova ispred liste SDSS-a.

Domovinski rat bio je obrambeni i državotvorni rat i insinuacije koje upućuju na bilo kakav drugi epitet, a koji stavlja sjenu na žrtvu koja je podnesena za stvaranje suverene i neovisne Republike Hrvatske, najoštrije osuđujem isto kao i svaku izjavu koja nije u duhu suživota i zajedništva u našoj županiji. Žrtva poginulih hrvatskih branitelja, bol njihovih obitelji te nespokoj koje trpe obitelji koje i dan danas tragaju za sudbinama svojih bližnjih zaslužuju dužno i kolektivno poštovanje.

Požeško-slavonska županija ima bogatu povijest koju ćemo čuvati i prenositi mlađim generacijama, a isto tako i bogate potencijale daljnjeg razvoja koje nam je dužnost staviti u funkciju stvaranja boljitka, a sve s ciljem ostvarivanja Hrvatske kakvom su ju sanjali i kakvom ju sanjaju naši hrvatski branitelji. To im je najmanja zahvala za ono što su ostvarili u Domovinskom ratu, na tome ću inzistirati i nikako neću dozvoliti drugačije interpretacije Domovinskog rata. Najmanje što očekujem je da Ivanović isto tako pokaže zahvalnost hrvatskim braniteljima za slobodu i demokraciju koju uživa.”


Antonija Jozić,
županica Požeško-slavonske županije

Vezano
Vezano