Search
Close this search box.

PRIVEDENA TROJICA MUŠKARACA Sumnjiče se za više kaznenih djela vezanih uz drogu

Trojica muškaraca ‘zaradila su’ kaznene prijave zbog sumnjičenja za počinjenje više kaznenih djela vezanih uz drogu. Evo detalja o kojima je danas izvijestila policija:

Osumnjičeni za više kaznenih djela
Policijski službenici su dana 25. veljače 2022. u prijepodnevnim satima na području Požege zatekli 23-godišnjaka i 33-godišnjaka i tom prilikom kod 23-godišnjaka pronašli veću količinu tableta ecstasy. Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je obiteljska kuća na području Kutjeva u kojoj prebiva 23-godišnjak te je pronađena marihuana. Također je pretražena obiteljska kuća na području Velike u kojoj prebiva 33-godišnjak i osobni automobil gdje je pronađena veća količina droge tipa MDM-a-ecstasy, amfetamina-tipa speed, cannabis marihuana, čahure maka, dvije digitalne precizne vage, ručno rađeni pištolj, kubura i revolver, dok su na istoj adresi kod 28-godišnjaka pronađene različite vrste droga (ecstasy, cannabis marihuana i halucinogene gljive). Zatim je pretražena obiteljska kuća na području Velike koju koristi 31-godišnjak prilikom čega je pronađena marihuana, digitalna precizna vaga, poluautomatska puška te više komada raznog streljiva. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 23-godišnjak i 33-godišnjak počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, dok je 33-godišnjak počinio i kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Također je utvrđeno da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, dok protiv 23-godišnjaka i 28-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Osumnjičeni 23-godišnjak, 31-godišnjak i 33-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Dvije dragovoljne predaje u Požegi i Pleternici
U ponedjeljak 28. veljače 2022. na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima predao automatsku pušku, pušku s užljebljenim cijevima i 98 komada streljiva.
Istoga dana na području Pleternice, anonimni građanin je policijskim službenicima predao ručnu bombu bez, strojnicu te šest okvira za automatsku pušku.
Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Narušavao javni red i mir
U ponedjeljak 28. veljače 2022. oko 12.50 sati u Požegi u Zrinskoj ulici, 49-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,12 promila vikao i galamio. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 49-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požar na kući
U ponedjeljak 28. veljače 2022. oko 20.45 sati u Požegi u Ulici Eugena Kvaternika, došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 70-godišnjaka.
Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti požara.

Pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao vozilom
U ponedjeljak 28. veljače 2022. oko 12.45 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 38-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,15 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola zbog negativnih bodova oduzeta i ukinuta upravljao tehnički neispravnim teretnim automobilom. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće u protekla 24 sata
Na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Badljevina u Ulici kralja Tomislava i u Požegi u Osječkoj ulici.

Uključite se u planiranje akcije – dostavite svoje prijedloge za nadzor brzine
Temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2022. (organizacija međunarodne mreže prometne policije), na području država članica, a time i na području Republike Hrvatske, pa tako i na području naše PU dana 24. ožujka od 00,00 do 24 sata provodit će se 24-satni kontinuirani pojačani nadzor brzine, pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživ broj službenika.
Za pripremu ove akcije pozivamo građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima zbog kretanja vozila nedopuštenim brzinama. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 1. do 10. ožujka 2022. na adresu elektroničke pošte pozesko-slavonska@policija.hr a nakon zaprimljenih prijedloga, analizirati će se dostavljeno te će se odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.

Vezano
Vezano
20240314_100432
OPET Prevaren putem društvene mreže

Prevaren putem društvene mreže U ponedjeljak 8. travnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 70-godišnjak s područja Požege da je krajem…

Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje