Search
Close this search box.

PRIVEDENI U POLICIJU NA TRIJEŽNJENJE Jedan je u kafiću vrijeđao policajce, drugi je pijan upravljao traktorom u vrijeme dok mu je vozačka bila oduzeta

Pod utjecajem alkohola omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U subotu 30. prosinca 2023. oko 20.55 sati u Pleternici u Ulici Ivana Šveara u ugostiteljskom objektu, 25-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Navedeni je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijskim službenicima dragovoljno predao marihuanu

U subotu 30. prosinca 2023. oko 14 sati na području grada Požege, 25-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao manju količinu cannabis marihuane.

Protiv 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Pod utjecajem alkohola upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom

U subotu 30. prosinca 2023. oko 21.45 sati u mjestu Čaglin u Ulici kralja Tomislava u prometu je zatečen 45-godišnjak koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom bez registracijskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima.

Pronašao minobacačku minu

U subotu 30. prosinca 2023. u mjestu Vetovo, 21-godišnjak je prilikom obavljanja građevinskih radova pronašao minobacačku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Navedenu minu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Milanlug.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano