Search
Close this search box.

PRIZNANJE Općini Velika dodijeljen počasni status „Općina – prijatelj djece”

U Zagrebu, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, je održano svečano Savjetovanje programa „Gradovi i općine – prijatelji djece“ Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske. Savjetovanju su prisustvovale brojne delegacije iz gradova i općina diljem Hrvatske uključene u program Gradovi i općine – prijatelje djece, uzvanici i gosti. Okupljene je ispred domaćina Savjetovanja pozdravila glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilšne knjižnice, prof.dr.sc. Ivanka Stričević nakon čega je sve ispred organizatora Savjetovanja, Saveza DND Hrvatske pozdravila i predsjednica Saveza DND, prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić.
Ispred Ureda UNICEF-a za Hrvatsku pozdravila je Marijana Šalinović, voditeljica programa za praćenje prava djece, te Davorka Osmak Franić ispred Ureda pravobraniteljice za djecu koji ove godine slavi 20 godina.
Glavna tema ovogodišnjeg Savjetovanja bila je sudjelovanje djece u izradi, konzultacijama i donošenju dokumenata  i odluka za djecu na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini.
Nakon panela uslijedio je svečani dio Savjetovanja na kojem su dodijeljena priznanja gradovima i općinama za Naj-akcije provedene u 2023. godini. Ove su godine prijavljene 52 Naj-akcije, od čega ih je 20 dobilo pohvale, a 32 povelje po izboru komisije. Na samom kraju svečanog dijela dodijeljen je status „Općina – Prijatelj djece“ općinama Petrijanec, Štrigovi i Velikoj koji su istraživanjem mišljenja djece, građana i izvidom komisije ovaj status i zaslužili. Ovaj prestižan status trenutno nose 92 grada i općine diljem Hrvatske!
Ispred Općine Velika plaketu je preuzeo pročelnik Jedinstvenog upravog odjela Valentin Raguž.


Izvor: Općina Velika
Foto: Mirko Cvjetko

Vezano
Vezano