Search
Close this search box.

PRIZNANJE Prof.dr.sc. Borislav Miličević postao član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske

Dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi i zamjenik gradonačelnika Požege prof.dr.sc. Borislav Miličević dobitnik je vrijednog priznanja za svoj znanstveni rad. O čemu se radi na svom facebook profilu objavio je Bruno Horvat. Uz čestitke dr.Miličeviću, objavu prenosimo u cijelosti:.

Na osnovi čl. 16. i čl. 17. Statuta Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, čl. 4. i čl. 6. Pravilnika o izboru u članstvo Akademije, te sukladno odluci s 1. sjednice Predsjedništva HATZ-a održane 2.studenog 2022. Akademija tehničkih znanosti Hrvatske je raspisala Javni poziv za predlaganje novih članova suradnika koji je trajao od 5. siječnja do 7. ožujka 2023. Raspisan je Natječaj za 26 slobodnih mjesta unutar 10 Odjela Akademije za koja su pristigle 22 prijave.
Nakon provedenog evaluacijskog postupka unutar Odjela tajnik Odjela je na temelju rezultata glasanja dostavio Izvještaj za izbor novih članova suradnika u Odjelu i predložio Upravi provođenje daljnjeg postupka vezanog uz izbor kandidata. Prijedlog Odjela potvrđen je na 4. sjednici Predsjedništva HATZ-a, a konačnu odluku o izboru novih članova suradnika donijela je Skupština Akademije na svojoj 46. sjednici izvan zasjedanja u vremenu od 12. do 19. lipnja 2023.
Diploma je Borislavu Miličeviću kao novom članu suradniku HATZ-a, uručena na 47. redovitoj godišnjoj skupštini Akademije koja se održala u petak, 30. lipnja 2023. u D2 dvorani Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.
Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), članica je Međunarodnog vijeća akademija tehničkih znanosti i inženjerstva (CAETS), sa sjedištem u Washingtonu, DC, SAD, od 2000., a od 2005. članica je Europskog vijeća akademija primijenjenih znanosti, tehnologija i tehničkih znanosti (Euro-CASE), sa sjedištem u Parizu, Francuska, EU

Izvor: B.Horvat

Vezano
Vezano