Najčitanije

 • Fotogalerije

  PRIZNANJE S JEDNOG OD NAJVEĆIH SVJETSKIH NATJECANJA Zlatna i srebrna medalja Castrumu potvrđuju – najbolja ‘žestica’ u Hrvatskoj priprema se u Kaptolu!

  Najbolja ‘žestica’ u Hrvatskoj priprema se u Kaptolu. Potvrda je danas stigla iz Londona: Castrum, što ga spravljaju Iva i Mihovil Pranjić u svojoj destileriji u Kaptolu osvojio je zlatnu i srebrnu medalju na jednom od najvećih svjetskih natjecanja žestokih alkoholnih pića London Competitions, u organizaciji Beverage Trade Network.
  – Naš London dry gin osvojio je svjetsko zlato u jakoj konkurenciji žestokih alkoholnih pića iz cijelog svijeta, a ujedno je i najbolje ocijenjeno žestoko alkoholno piće iz Hrvatske. Barrel aged gin, proizvod koji je ugledao svjetlo dana ove godine u ožujku, već je nagrađen srebrom. Ne možemo vam opisati uzbuđenje, sreću i zahvalnost koju osjećamo. Imajući u vidu da smo na tržištu tek od svibnja prošle godine, trebat će nam još neko vrijeme da slegnemo sve ove dojmove. Cheers! – napisala je Iva na facebooku. U razgovoru za naš portal je i dodala: – Ovo je prvi puta da smo se pojavili na natjecanju izvan naše zemlje i kad su nas zvali i javili da smo osvojili dvije medalje, muž i ja smo skoro pali u nesvijest. Nismo se tome nadali, u konkurenciji je bilo čak 1500 pića.


  Za one koji možda još nisu čuli za priču o ovih dvoje mladih ljudi, podsjetimo: Mihovil je pravnik a Iva marketinška stručnjakinja koji su nekada živjeli i radili u Zagrebu, u studenom 2020. su se vratili u Mihovilov rodni kraj, na obiteljski OPG koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom, te otvorili destileriju Craft spirits kapaciteta 2.500 litara. Sada proizvode dvije vrste gina a prošle godine marljivim radom i kvalitetom proizvoda priskrbili su si laskavu titulu najboljih mladih poduzetnika u poljoprivredi. Novo, međunarodno priznanje zacijelo će im biti i novi ‘vjetar u leđa’ za nove poslovne planove.

  Tekst: V.Milković
  Foto: castrum gin/koktel.hr

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači