Search
Close this search box.

PROGLAŠENO 13 NOVIH EUROPSKIH TALENT TOČAKA Glazbena škola Požega jedna je od njih za što im je službeno uručen certifikat!

Europska mreža za podršku darovitima, bogatija je za 13 novih europskih talent točaka u Hrvatskoj. Njihovim predstavnicima, a riječ je o predstavnicima odgojno-obrazovnih ustanova te udrugama, certifikati su uručeni na 3. Susretu registriranih europskih talent točaka u Republici Hrvatskoj u Hotelu Turist u Varaždinu. Centri izvrsnosti Varaždinske županije djeluju kao jedini Europski Talent Centar u Hrvatskoj (ETC) u sklopu Europske mreže za podršku darovitima. Susretu je prisustvovala i voditeljica Europskog centra za darovite u Mađarskoj dr.sc. Csilla Fuszek, a okupio je i brojne visoke uzvanike, predstavnike izvršne vlasti, odgojno-obrazovnih ustanova, znanstvenih institucija i udruga, eminentne stručnjake koji su na radnom dijelu susreta razmijenili svoja znanja i iskustva o radu s darovitom djecom i učenicima. U sklopu susreta održana je i svečana dodjela ECHA certifikata diplomantima 1. generacije RITHA Practitioner Croatia 2020 programa usavršavanja.
Trinaest novih europskih talent točaka jesu Opća gimnazija Katoličkog školskog centra “Bl. Ivan Merz”,  Dom mladih Rijeka,  Glazbena škola Požega,  Connect IT, OŠ Janka Leskovara,  Prva gimnazija,  Dječji vrtić Radost Ludbreg, Učenički dom Kutina,  OŠ Podmurvica Rijeka,  Dječji vrtić Dobro drvo,  Srednja škola Krapina,  Mensa Srbija i  Osnovna škola Bedekovčina.
Sudionike je prigodnim govorom pozdravila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.
Ovome dodajmo kako je požeškoj glazbenoj školi priznanje dodijeljeno još u listopadu prošle godine no, zbog epidemiološke situacije, certifikat je bilo moguće preuzeti tek sada. Na svečanosti u Varaždinu bili su ravnatelj Alen Kovačević i Iva Sessa Štancl.

Izvor: zupan.hr/ Glazbena škola Požega/ V.Milković

Vezano
Vezano