Search
Close this search box.

PROJEKT „POSLODAVAC GODINE ZA OSOBE S INVALIDITETOM” Tri od šest priznanja poslodavcima iz Požeško-slavonske županije

U sklopu projekta “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ dodijeljena su priznanja poslodavcima koji su se u 2023. godini istaknuli kao provoditelji dobre prakse pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom. Ove godine priznanje je dodijeljeno i u izdvojenoj kategoriji “Primjer dobre prakse“, a valja istaknuti kako su dobitnici tri od šest priznanja poslodavci iz Požeško-slavonske županije.
Priznanja su uručena Općoj županijskoj bolnici Požega, Veterinarskoj stanici Pakrac, Kutjevu d.d., Vatrostalnoj Sisak, Žitoproizvodu, a za primjer dobre prakse tvrtki Harburg-Freunderberger Belišće.
Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike istaknuo je kako je trenutačno zaposleno 17477 osoba s invaliditetom te da Vlada Republike Hrvatske namjerava taj broj povećati za još 6000.
– Računamo na daljnju suradnju s poslodavcima u privatnom sektoru i onima kojima je osnivač država, županija, grad i lokalna samouprava, koji su javni servis građanima i mogu dati doprinos – istaknuo je Piletić.
Projekt “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ provodi se u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, a obuhvaća poslodavce iz javnog i privatnog sektora.
– Ono najbitnije, što krasi poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom je da u njima prepoznaju najviše što mogu dati, da im prilagode radno mjesto i da one mogu dati svoj maksimum u sklopu svoga radnog mjesta, da mogu biti jednaki, da se osjećaju ravnopravni sa svojim kolegama koji nisu osobe s invaliditetom – rekao je Ivan Prgomet, v.d. ravnatelja Zavoda za vještačenja, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.
Tekst: pszupanija.hr
Foto: HINA

Vezano
Vezano