Search
Close this search box.

PROJEKT „POŽEŠKE BOLTE” Uklonjena skela ispred zgrade Gradskog muzeja

Nakon što je posljednje mjesece Gradski muzej Požega proveo zaštićen (i sakriven) građevinskom skelom, prije nekoliko dana taj isti muzej pojavio se i pozdravio prolaznike na Trgu Svetog Trojstva u novom-starom ruhu.
Projekt “Požeške bolte” sufinancirala je iz Europskog fonda za regionalni razvoj Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014-2020.”  Projektom  je zamišljeno objedinjavanje kulturno-povijesnih, društvenih, enoloških, gastronomskih, prirodnih i ostalih turističkih potencijala te unapređivanje njihove kvalitete kroz edukacije zaposlenika i brendiranje čime bi grad Požegu učinili prepoznatljivom turističkom destinacijom.
Primaran naglasak ovog projekta je na unapređenju osnovne infrastrukture Gradskog muzeja Požega koji predstavlja centralno mjesto promocije kulturno-povijesne baštine grada i požeškog kraja uz opremanje Centra za posjetitelje “Požeška kuća” kao početnog mjesta od kojeg cijela turistička priča počinje.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…