Search
Close this search box.

PROMET I POLICIJA Jedan 22 godišnjak kažnjen novčanom kaznom od 22 000 kuna i zabranom upravljanja vozilom šest mjeseci

Pod utjecajem alkohola vrijeđao policijske službenike
U nedjelju 1. svibnja 2022. oko 20.40 sati u mjestu Kaptol, 32-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,25 promila omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 32-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tijekom proteklog vikenda u prometu zatečeno pet alkoholiziranih vozača – recidivisti oduzeto vozilo
U subotu 30. travnja 2022. oko 2.20 sati u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili motocikl marke „Kawasaki“, požeških registarskih oznaka, kojim je bez kacige, pod utjecajem alkohola od 1,66 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 22-godišnjak.
U nedjelju 1. svibnja 2022. oko 2.30 sati u mjestu Mihaljevci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,12 promila upravljao 28-godišnjak.
Istoga dana, oko 16.05 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,67 promila upravljao 48-godišnjak.
Nešto kasnije, oko 17.25 sati u mjestu Prekopakra u prometu je zatečen 25-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, kutinskih registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola od 2,21 promil.
Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U ponedjeljak 2. svibnja 2022. oko 1.20 sati u Požegi u Ulici Eugena Podubskog, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,43 promila upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila su se dva se bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Mihaljevci i Kutjevo te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Osječka i Kralja Zvonimira, u mjestima Čaglin, Antunovac, Venje, Zakorenje.

Rezultati pojačanih mjera u prometu – 22 godišnjak kažnjen novčanom kaznom od 22 tisuće kuna i zabranom upravljanja šest mjeseci
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 76 prekršaja, od čega ističemo po 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog i vožnje pod utjecajem alkohola i 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 30. travnja 2022. oko 2.20 sati u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili motocikl marke „Kawasaki“, požeških registarskih oznaka, kojim je bez kacige, pod utjecajem alkohola od 1,66 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 22-godišnjak. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te će mu biti izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 22 tisuće kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „A“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano