Search
Close this search box.

PROMET Na triježnjenje priveden alkoholizirani vozač, dogodile se dvije prometne nesreće

Pronašli i dragovoljno predali bombe i streljivo

U srijedu 27. rujna 2023. u mjestu Vidovci, 79-godišnjakinja je dragovoljno policijskim službenicima predala dvije ručne bombe i 102 komada streljiva.

Istoga dana, na području grada Požege, 59-godišnjak je u kanalu pronašao 74 komada streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Požar

U srijedu 27. rujna 2023. oko 18.30 sati u mjestu Kusonje, uslijed samozapaljenja došlo je do požara na odlagalištu smeća.
  Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet
U srijedu 27. rujna 2023. oko 22.45 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,47 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U srijedu 27. rujna 2023. oko 11.40 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 17-godišnji vozač koji je upravljao mopedom, nije držao potreban razmak kad se kreće iza drugog vozila te da bi izbjegao nalet na stražnji dio osobnog automobila naglo je skrenuo u lijevu prometnu traku i udario lijevim bočnim dijelom vozila u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila kojim je upravljala 27-godišnjakinja. Nakon udara 17-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao te su ga naknadno pronašli policijski službenici.

Protiv 17-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 18.50 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine udario je prednjim dijelom vozila u zadnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 47-godišnjak, a koji je zaustavio vozilo zbog propuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Navedenom 20-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano